2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Notikusi pēdēja vēsturiskā Jēkabpils pilsētas domes sēde. Šajā sasaukumā pieņemti 1713 lēmumi

Notikusi pēdēja vēsturiskā Jēkabpils pilsētas domes sēde. Šajā sasaukumā pieņemti 1713 lēmumi

Ceturtdien notika šī sasaukuma Jēkabpils domes pēdējā sēde, kas bija vēsturiska, jo jau no jūlija vietvara ar nosaukumu - Jēkabpils pilsētas pašvaldība - vairs neeksistēs, Jēkabpils pilsēta paliks, bet pašvaldība būs cita – Jēkabpils novada pašvaldība. 

Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola (P) domes sēdē un tiekoties arī ar žurnālistiem preses konferencē informēja, ka: “Aizvadītie četri gadi iezīmējas ne tikai ar lielo investīcijas projektu turpināšanu un pabeigšanu, kas prasīja visu deputātu un pašvaldības speciālistu intensīvu darbu, bet arī iezīmējās, kā pandēmijas laiks, kas prasīja pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem pielietot jaunas darba metodes, attīstīt jaunas tehnoloģijas, nodrošināt attālināto izglītības procesu un attiecīgi pielāgot zināšanas un prasmes gan pedagogiem, gan vecākiem. Mēs esam attīstījuši sociālo darbu, gan paplašinot pakalpojumus, gan ieviešot jaunus IT risinājumus. Pilsētā pēdējo četru gadu laikā paveikts ļoti daudz. Tas ir visu deputātu, izpilddirektora un pašvaldības speciālistu kopīgs darbs. Gribu pateikt visiem lielu paldies par kopīgo sadarbību un panākto rezultātu, ko novērtē mūsu Jēkabpils iedzīvotāji. Saskaitot kopā arī pēdējās domes sēdes lēmumus, četros gados esam pieņēmuši 1713 lēmumu, vairāk kā 90% tie bija vienbalsīgi, tas parāda to, ka mums ir ļoti maz jautājumu, kur mums ir atšķirīgs redzējums. Pārsvarā tie ir jautājumi, kas skar pakalpojumu līgumu izpildi un kontroli. 

Šis laiks iezīmējās ar apvienotās finanšu komisijas darbu un administratīvi teritoriālo reformu. Arī te negāja viegli, pirmkārt, pārmaiņas domes vadībā, otrkārt, tas, ka Sēlija līdz pēdējām vēlējās palikt kā atsevišķa pašvaldība un nevēlējās iesaistīties kaut kādos kopīgos risinājumos par teritorijas attīstību, tas bremzēja kopīgās sarunas par kopīgu programmu veidošanu. Taču vēsturisko zemju likums ir pieņemts, administratīvi teritoriālā reforma tuvojas noslēgumam. Jaunie deputāti ievēlēti, atliek vien strādāt. Deputāta darbs nav privilēģija, tā ir kalpošana iedzīvotājiem, es domāju, ka, mēs visi, šos četrus gadus to esam darījuši un arī nākamos četrus to darīs gan pārvēlētie, gan jaunievēlētie deputāti.”
 
Preses konferencē mediji jautāja Kristīnei Ozolai, kādi ir viņas turpmākie plāni.

“Šogad man ir plāns nedaudz atpūsties,. Vēlos arī sagatavot telpu savai privātpraksei - advokātu birojam, no nākamā gada plānoju atjaunot advokāta praksi un turpināt praktizēt kā zvērināts advokāts,” sacīja Kristīne Ozola.

Jautāta vai viņas plānos ir startēt Saeimas vēlēšanās, Kristīne Ozola atbildēja, ka “šobrīd nav plānu startēt Saeimas vēlēšanās. Esmu arī nedaudz nogurusi no publicitātes, amatpersonas statusa un visiem ierobežojumiem, gribās padzīvot normāla brīva cilvēka dzīvi un nedaudz atpūsties no politiskās vides.”

Kristīne Ozola piebilda, ka arī turpmāk būs sabiedriski aktīva un sekos līdzi deputātu darbam un, kā veidojas un attīstās Jēkabpils novada pašvaldība.

Atstājiet komentāru