2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils pilsētas pašvaldība informē CFLA par projekta sasniegtajiem rādītājiem

Jēkabpils pilsētas pašvaldība informē CFLA par projekta sasniegtajiem rādītājiem

Jēkabpils pilsētas pašvaldība iesniedza Centrālā finanšu un līgumu aģentūrā projekta Nr. 5.6.2.0/16/I/021 “Jēkabpils Daugavas kreisā krasta degradēto teritoriju atjaunošana un publiskās infrastruktūras uzlabošana uzņēmējdarbības attīstībai” sasniegto rezultatīvo rādītāju pārskatu par projekta teritorijā radītajām jaunām darba vietām un sakoptajām degradētajām teritorijām, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības un investīciju nodaļa.

Projekta ietvaros no 2018. Līdz 2020.gadam tika veikti Ausekļa ielas pārbūves būvdarbi, Pasta ielas un tai pieguļošo šķērsielu pārbūves būvdarbi, kā arī dzīvojamās mājas Brīvības ielā 187 pārbūve par viesnīcu. Projekta īstenošanā kā sadarbības partneri piedalījās divi komersanti - SIA “Selko” un SIA “Tehprojekts”.  Atbilstoši šo uzņēmēju vajadzībām un ražošanas jaudām projekta ietvaros tika izbūvēts jauns elektroapgādes pieslēgums Ausekļa ielā 1.

Iepriekš minētā projekta plānotie rezultatīvie rādītāji, kas bija jāsasniedz līdz 2023.gada 31. decembrim ir:

Jārada 27 jaunas darba vietas,
Jāatjauno degradētās platības 5,12 ha platībā,
Jārada atbalstītajā teritorijā esošo komersantu nefinanšu investīcijas pašu nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos 3 202 140 EUR apjomā.
Uz doto brīdi CFLA ir iesniegts izskatīšanai pārskats par divu rezultatīvo rādītāju sasniegšanu – jaunas darba vietas un degradēto teritoriju platības. Jaunizveidoto darba vietu skaits atbalstītajās teritorijās projektā tika plānotas 27, bet faktiski sasniegtas 32, kas ir par 5 jaunām darba vietām vairāk.

Atjaunoto degradēto teritoriju platība, kas pielāgota jaunu komersantu izvietošanai vai esošo komersantu paplašināšanai, lai sekmētu nodarbinātību un ekonomisko aktivitāti pašvaldībā projektā tika plānota 5,12 ha platībā, bet faktiski ir 5,41 ha.

Šobrīd notiek informācijas apkopošana par projekta teritorijā esošo komersantu nefinanšu investīcijām pašu nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos.

Atstājiet komentāru