2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī par ietvju, ielu un citu teritoriju ziemas darbu veikšanu katram sava atbildības zona

Jēkabpilī par ietvju, ielu un citu teritoriju ziemas darbu veikšanu katram sava atbildības zona

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ziemas periodā nereti saņem nepamatotus  aizrādījumus no iedzīvotājiem par to, ka kāda no Jēkabpils pilsētas teritorijām netiek pienācīgi uzturēta – slidens, neizbrienams, nenotīrīts sniegs. Svarīgi ir saprast un izprast, ka uzņēmuma pārziņā, galvenokārt, ir pilsētas ielu un publisko teritoriju uzturēšana, portāla Radio1.lv redakciju informēja SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Kūlīte.

SIA "Jēkabpils pakalpojumi" vēlas vērst iedzīvotāju uzmanību, ka ielu un ietvju posmu uzturēšana būvdarbu laikā ir jānodrošina attiecīgajam būvuzņēmumam, tikmēr kamēr objekts tiek nodots ekspluatācijā vai kamēr pašvaldība pārņem brauktuves ziemas darbu uzturēšanu savā pārziņā.

Ielu braucamās daļas uzturēšana tiek organizēta prioritārā secībā atbilstoši ielu uzturēšanas klasēm, sākot ar pilsētas nozīmes maģistrālēm, sabiedriskā transporta kustības maršrutiem, kā arī ielas un ietves gar izglītības iestādēm. Šīs ir teritorijas, ar kurām uzsāk sniega tīrīšanas darbus – pārējais ir pakārtots.

Tiek atgādināts, ka par mikrorajonu iekšpagalmu sakopšanu atbild namu apsaimniekotājs, par veikalu un tirdzniecības centru teritorijām atbild komersants, savukārt par pilsētas apvedceļiem (tranzīta ielām) šobrīd atbild Latvijas Autoceļu uzturētājs.

Tāpat arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi nosaka, ka privātmāju īpašnieki ir atbildīgi par to īpašumam piegulošo ietvju uzturēšanu. SIA “Jēkabpils pakalpojumi” privātmāju īpašniekiem piedāvā bezmaksas smilti ietvju kaisīšanai. Smilts-sāls konteineri ir izvietoti visā pilsētas teritorijā, viegli pieejamās vietās. 

Uzņēmuma mājaslapā jekpak.lv  atrodama informācija par ielu uzturēšanas klasēm, uzturēšanas prasībām, kā arī smilts-sāls konteineru atrašanās vietām.

Atstājiet komentāru