2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī uzstādīti pieci lielformāta stendi

Popularizējot Jēkabpils pilsētas ievērojamākos tūrisma objektus, pilsētā uzstādīti pieci lielformāta stendi, kuros attēlota Krustpils pils, Strūves parks, Sēļu sētas un Svētā Gara pareizticīgā baznīca, kā arī vīriešu klosteris.

Attēli tapuši ar pārrobežu sadarbības projekta ENI-LLB-1-108 “Nemateriālās kultūras un vietējās vēstures mantojuma saglabāšanas, pieejamības un attīstības veicināšana, uzlabojot kultūras tūrisma konkurētspēju Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā” finansiālu atbalstu.

Šī projekta ietvaros tika organizētas vairākas aktivitātes: “Vēsturiskās Otrdienas”, folkmūzikas festivāls “Lustes”, koktēlniecības plenērs “Seno rotaļlietu skvērs”, iegādāta skaņu aparatūra kultūras pasākumu apskaņošanai, izveidota ekspozīcija “Runājošais stends” Krustpils pilī kā pirmā no plānotajām četrām ekspozīcijām.

Projekta kopējais finansējums 6 projekta partneriem ir EUR 1 031 590,97, no tā  Eiropas Savienības finansējums ir  EUR 938 431,87.

Šis raksts tika sagatavots ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šī raksta saturu pilnībā ir atbildīga Jēkabpils pilsētas pašvaldība un tas nevar tikt izmantots, lai atspoguļotu Eiropas Savienības uzskatus.

Inese Vītola
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Attīstības un investīciju nodaļas
Projekta vadītājs

Atstājiet komentāru