2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

SIA JK Namu pārvalde: Taupīsim siltumu, aizverot kāpņu telpu durvis

SIA JK Namu pārvalde: Taupīsim siltumu, aizverot kāpņu telpu durvis

Gada aukstajos mēnešos aicinām iedzīvotājus būt apzinīgiem un, dodoties ikdienas gaitās, pievērst īpašu uzmanību tam, lai daudzdzīvokļu māju ārdurvis un otrās durvis, taupot siltumu, būtu aizvērtas, portāla Radio1.lv redakciju informēja SIA JK Namu pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece.

Cieši aizverot abas ārdurvis, kāpņu telpā saglabājas siltums, un līdz ar to siltāks ir arī dzīvokļos, sevišķi pirmajos stāvos. Turklāt tādējādi kāpņu telpas tiek pasargātas no mitruma un pelējuma. Tiek pasargātas arī ēku konstrukcijas, jo aukstuma ietekmē var caursalt ārsienas, kas savukārt rada plaisāšanu. Salam ieplūstot kāpņu telpā, iespējamas arī situācijas, kad aizsalst un pārplīst radiatori, un tas nozīmē papildus izdevumus remontam. 

Aizvērt kāpņu telpas abas ārdurvis ir tikpat svarīgi, kā aizvērt sava dzīvokļa durvis, un atgādinām to, ka arī logiem kāpņu telpā jābūt cieši aizvērtiem. Tādējādi mēs ne tikai iegūstam omulīgas telpas, kā arī ietaupām siltumu un pasargājam savu māju no mitruma! 

Foto: SIA JK Namu pārvalde

Atstājiet komentāru