2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Konkursā  «Gada balva sociālajā darbā Latvijā 2020» no Jēkabpils izvirzītas – Astrīda Ciesalniece un Nadežda Balode

Konkursā «Gada balva sociālajā darbā Latvijā 2020» no Jēkabpils izvirzītas – Astrīda Ciesalniece un Nadežda Balode

Laikā no 2020. gada 28. oktobra līdz 2020. gada 29. novembrim pašvaldībām, valsts un pašvaldību iestādēm, valsts un pašvaldības kapitālsabiedrībām, komersantiem, plānošanas reģioniem, profesionālajām organizācijām, biedrībām un nodibinājumiem bija iespēja iesniegt pieteikumus pretendentu izvirzīšanai Labklājības ministrijas organizētajā konkursā „Gada balva sociālajā darbā Latvijā 2020”.

2021. gada janvārī Labklājības ministrijas izveidota konkursa žūrijas komisija izvērtēja saņemtos pieteikumus un labākie no pretendentiem tiek izvirzīti tālākai iedzīvotāju balsošanai.

Laikā no 2021. gada 1. līdz 28. februārim ikviens tiek aicināts nobalsot par labāko, profesionālāko pretendentu katrā no trīs konkursa nominācijām:

nominācija “Labākais sociālais darbinieks publiskajā sektorā 2020”
nominācija “Labākais sociālais darbinieks nevalstiskajā un privātajā sektorā 2020”
nominācija “Labākais vadītājs sociālā darba jomā 2020”
Elektroniski aizpildāmās balsošanas anketas un detalizētāka informācija par konkursu skatāma šeit: https://www.lm.gov.lv/lv/lm-izsludina-iedzivotaju-balsosanu-konkursa-gada-balva-socialaja-darba-latvija-2020

Par katru pretendentu žūrijas komisijas balsojums nominācijās veidos 50% no kopējā punktu skaita un iedzīvotāju balsojums 50% no kopējā punktu skaita. Konkursa balvu saņems viens uzvarētājs ar visaugstāko punktu skaitu katrā no nominācijām.

Labklājības ministrijas konkursā “Gada balva sociālajā darbā 2020” nominācijā “Labākais sociālais darbinieks publiskajā sektorā 2020”, izvirzīti arī divi kandidāti no Jēkabpils - Sociālā dienesta pieteiktā pretendente-sociālā darbiniece darbam ar personām ar funkcionāliem traucējumiem Astrīda Ciesalniece un Jēkabpils ārpusģimenes aprūpes atbalsta centra vadītājā – psiholoģe Nadežda Balode.

Elektroniski aizpildāmās balsošanas anketas un detalizētāka informācija par konkursu skatāma šeit: https://www.lm.gov.lv/lv/lm-izsludina-iedzivotaju-balsosanu-konkursa-gada-balva-socialaja-darba-latvija-2020

Konkursa mērķis ir apzināt sociālos darbiniekus Latvijā, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē (sociālajos dienestos, to struktūrvienībās, ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, nevalstiskajās organizācijās u.c. sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijās, kā arī citās institūcijās, kur tiek nodrošināts sociālā darba pakalpojums), sniedz profesionālu atbalstu iedzīvotājiem dažādu sociālo problēmu risināšanā un novēršanā, pagodināt visprofesionālākos un atsaucīgākos sociālos darbiniekus. Popularizēt un veicināt sociālā darba attīstību, profesijas prestižu un labo praksi.

Konkursu tiek īstenots sadarbībā ar Latvijas sociālo darbinieku biedrību, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienību un Latvijas Profesionālo sociālā darba speciālistu asociāciju, kuru pārstāvji iekļauti konkursa žūrijas komisijas sastāvā.

Daiga Muktupāvela
Metodiskās vadības un kontroles departamenta
vecākā eksperte

Foto: No arhīva

Atstājiet komentāru