2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Amatu mājai “Sēļu sētā” Spāru svētki

Amatu mājai “Sēļu sētā” Spāru svētki

Jēkabpils Vēstures muzeja brīvdabas nodaļā “Sēļu sēta” jau piekto mēnesi norisinās būvdarbi. Šeit top Amatu māja, kurā tiks izvietota ekspozīcija par amatniecības tradīcijām Sēlijā un iekārtotas telpas dažādām praktiskām nodarbībām.

Janvāra pēdējā nedēļā objektā bija Spāru svētki. Tuvākajā laikā plānots uzlikt jumtu un tad tiks uzsākti iekšdarbi. Būvdarbu veic SIA “Erbauer group” un būvobjekts jāpabeidz līdz šī gada 27. augustam.

Plānots, ka pēc telpu aprīkošanas, jau rudenī varētu uzņemt apmeklētājus jaunajā Amatu mājā visa gada garumā, kas līdz šim visa gada garumā Sēļu sētā nebija iespējams.

Kā iepriekš tika minēts, Amatu māja top Eiropas Savienības atbalstītā projektā "Kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un attīstīšana kultūras tūrisma piedāvājuma pilnveidošanai Jēkabpilī”. Ar minētā projekta atbalstu tiek atjaunota arī Krustpils pils C daļa, vēsturiskā klēts jau pārbūvēta par Tūrisma informācijas centru un šobrīd tiek izstrādāts būvprojekts Krustpils pils bijušās smēdes pārbūvei. Visos četros objektos paredzēti jauni tūrisma pakalpojumi jēkabpiliešiem un viesiem.

Projekta kopējās īstenošanas izmaksas plānotas 1735680 eiro, no kurām Eiropas Reģonālās attīstības fonda finansējums ir 938716 eiro, valsts budžeta dotācija 140321 eiro un pašvaldības finansējums 656643 eiro.

Inese Vītola,
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Attīstību un investīciju nodaļas
Projektu vadītāja

Atstājiet komentāru