2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils pilsētas pašvaldība arī nākamgad plāno turpināt automašīnu stāvlaukumu izbūvi dzīvojamo māju mikrorajonos

16.decembrī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps kopā ar  SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētāju Guntaru Leitānu, uzņēmuma ceļu būvinženieri Aigaru Začestu un masu medijiem apsekoja Nameja ielas un Viesītes ielas stāvlaukuma pārbūvi, Viestura ielas posma pārbūvi līdz Mežaparkam, kā arī gājēju ietves turpinājuma izbūvi Zemgales ielā, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa..

Šo objektu sakārtošanu, saskaņā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības pasūtījumu, veic SIA “Jēkabpils pakalpojumi”.

Apsekojot Nameja ielas un Viesītes ielas mikrorajonā izbūvēto šķembu maisījuma stāvlaukumu A. Kraps komentēja: “Viena no iniciatīvām šajā gādā bija daudzdzīvokļu mikrorajonos izveidot stāvvietas. Šogad ir tapušas divas stāvvietas – Neretas ielā un šeit - Nameja ielas un Viesītes iela.  Šādu iniciatīvu noteiktu turpināsim arī nākamgad.” Kopumā stāvlaukums izbūvēts 1257 m2 platībā, radot aptuveni 70 jaunas autostāvvietas. Darba kopējās izmaksas ir 22 346 eiro.

Viestura ielas posma pārbūve no Neretas ielas līdz Mežaparka veloceliņam tika uzsākta oktobra beigās. G.Leitāns informēja, ka līdz šim objektā veikti pamata sagatavošanas darbi un ieklāts minerālmateriālu maisījums. Šobrīd objektā ir tehnoloģiskais pārtraukums un darbi nenotiek. Darbi tiks atsākti 2021. gada aprīlī vai arī tad, kad būs atbilstoši laika apstākļi. Atsākot darbus, plānots ieklāt asfaltbetona segumu gājēju un velobraucēju celiņam, uzstādīt nepieciešamās ceļa zīmes, kā arī veikt teritorijas apzaļumošanu un labiekārtošanu. Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti līdz 2021.gada 15.maijam.

Tāpat A.Kraps tika informēts par  gājēju ietves turpinājuma izbūves gaitu Zemgales ielā. Speciālisti informēja, ka šobrīd notiek betona bruģakmens apmaļu uzstādīšana, savukārt asfaltbetona kārtas ieklāšanas darbi notiks pavasarī, kad to ļaus laika apstākļi. Darbu kopējās izmaksas ir 33 909,41 EUR bez PVN.

Atstājiet komentāru