2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils iemirdzas Ziemassvētku rotā (FOTO)

Jēkabpils pilsēta pakāpeniski tiek ietērpta Ziemassvētku rotā. Piektdien, 4.decembrī, tika  iedegta Jēkabpils svētku egle, kas atvesta no Viesītes puses mežiem. Jēkabpils egle ir aptuveni 30 gadus veca , 12,5 metrus gara un ļoti kupla.  Šogad egli rotā četri simti krāsainu bumbu un izgaismo ap pieciem simtiem spuldzīšu, informē Jēkabpils .pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Tāpat šoziem, kā ik gadu, tiek rotātas pilsētas ielas, izvietojot dekorus uz apgaismojuma balstiem Brīvības, Pasta, Rīgas, Kurzemes, Neretas ielās, kā arī uz tilta pār Daugavu, Daugavas aizsargdambja un Mežaparkā gar veloceliņu. Svētku dekori ir izvietoti arī četros pilsētas satiksmes rotācijas apļos.

Vecpilsētas laukumā ir izveidota rotaļu zona mazajiem pilsētniekiem – ar sniegavīriem, lielu Ziemasvētku vecīša krēslu un karuseli. Kena parkā šogad krāšņā svētku rotā tiks ietērpts tiltiņš. Uz tā tiks uzstādītas izgaismotas arkas, bet parka koki ir dekorēti ar lampiņām.

Vairākos pilsētas skvēros ir izvietotas eglītes, kas  dekorētas ar lampiņām. Tāpat svētku rotā tiks ietērpti vairāki pilsētas vides objekti – Sidraba ābele, karuselis Trešdienas tirgus laukumā, pils parka kokos iemirdzēsies gaismas bumbas. Vecpilsētas laukumā, Rīgas ielas tirdziņā parādīsies svētku gaismas akcenti. Tāpat ir izrotāta Jēkabpils zīme, iebraucot pilsētā no Rīgas puses.

Pilsētas rotāšanā ir iesaistījušies arī uzņēmēji – SIA “ Jēkabpils PMK”, kā ierasts pēdējos gados, ir izrotājis Madonas un Varoņu ielas rotācijas apli, citi uzņēmēji aktīvi rotā savu ēku fasādes, logus un teritoriju. Arī iedzīvotāji ir aktīvi iesaistījušies svētku noskaņas radīšanā sev un citiem. Lai gaiši svētki!

Atstājiet komentāru