2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Noslēdzies metu konkurss “Telpiska vides objekta izveide Jēkabpils pilsētā” (Iespēja nobalsot par savu izvēli)

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā noslēdzies metu konkurss “Telpiska vides objekta izveide Jēkabpils pilsētā”, kura rezultātā plānots veidot jaunu objektu Vienības un Ledus ielas lokveida krustojumā, Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pamatojoties uz metu konkursa žūrijas komisijas 23.novembra lēmumu, metu konkursa sanāksmē par godalgoto vietu sadalījumu tika nosaukti četri dalībnieki, kuri visi konkursā ieguva 3.vietu.  Konkursā 1. un 2.vieta netika piešķirta. Visi 3.vietas dalībnieki saņems arī  godalgu 1000 eiro.

Domes priekšsēdētājs Aivars Kraps: „Izvērtējot konkursā iesūtītos piedāvājumus, komisijas viedokļi atšķīrās, līdz ar to lēmām, ka četriem pretendentiem, kuri komisijas žūrijas vērtējumā bija labākie, piešķirt visiem 3.vietu un balvu 1000 eiro apmērā. Rosināju iesaistīt iedzīvotājus un uzklausīt viņu viedokli, ņemot vērā arī to, ka komisijas locekļiem bija dažādi viedokļi, visus četrus meta konkursa piedāvājumus dosim izlemšanai iedzīvotājiem uz balsošanu.”

Balsošana notiks no 7.decembra līdz 20.decembrim  Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv, kā arī sociālajā tīklā facebook.com, Jēkabpils pilsētas pašvaldības profilā. Attiecīgi pēc tam tiks apkopoti rezultāti un uzsākts darbs pie idejas realizācijas, kuru par labāko būs atzinuši iedzīvotāji. Būvniecības iecere varētu tikt realizēta 2021.- 2022. gadā.

Nobalso šeit

Komentāri (0-6/6)

  • Jānis
    14.12.2020 06:11
    Apļus izbūvē pēc Ceļu satiksmes noteikumiem un attiecīgiem normatīviem, lai atvieglotu satiksmes plūsmu un uzlabotu drošību - nesaprotami vides objekti tam traucē. Domes vadītāju izpratne par šo infrastruktūras objektu nozīmi varētu būt lielāka. Iedzīvotāji nepārtraukti sūdzas par daudzām nesakoptām vietām pilsētā, bet tam pietrūkstot naudas. Pašreiz aplis ir daudz labāks par iecerētajiem variantiem, bet piedāvātajā balsošanā nav paredzēta iespēja tos noraidīt. Izskatās, ka trūkst saprašanas, nevis naudas.
  • Swarka
    09.12.2020 09:01
    Balsojumā vajag vēl vienu iespēju - nobalsot, ka nevienu no šiem veidojumiem balsotājs tur nevēlas redzēt.
    Citādi sanāk balsot par kādu no variantiem arī tad, kad man piemēram visi liekas "ņeočeņj" (lasi - kaut kāds mistisks metāla veidojums, kura nozīmi spējīgs izskaidrot tikai pats projekta autors)
    Vides objekts aplī uz Biržiem ir labs - vajag turpināt pisētas ģērboņa tematiku, nevis kaut kādus mistiskos viļņus vai ābeles!
  • Viesis
    08.12.2020 20:23
    Bildes tik mazas, ka grūti saskatīt par ko īsti balso, taču kas par draisku nosaukumu - O-VILNIS!
  • Nodokļu maksātājs
    08.12.2020 16:16
    Lūdzu nevajag tērēt manu nodokļu naudu šim metala suuu..... Labak ielas,bedres,trotuarus,pietiks ar putnu biedekli abeli.
  • Redakcija
    07.12.2020 20:28
    Raksta beigās ir links uz lapu, kur var nobalsot!
  • sjnsxjn
    07.12.2020 18:54
    Kā var nobalsot, ja bildi pat palielināt nav iespējams? Zem mikroskopa jāpēta projekts. :[

Atstājiet komentāru