2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Darbi Jēkabpilī, Brīvības ielas pārbūves projektā notiek pēc plānotā grafika

27.novembrī  Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps kopā ar pašvaldības speciālistiem, būvnieka- SIA “Ošukalns” pārstāvjiem un masu medijiem apskatīja Brīvības ielas pārbūves darbus, kas notiek projektā “Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu”, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Darbi būvobjektā tika uzsākti septembra beigās. Patlaban šķembu segumā pabeigts aptuveni 100 metru Brīvības ielas posms  no R.Blaumaņa ielas līdz Zvanītāju ielai. Pašlaik uzņēmums rakšanas darbus turpina nākamajā Brīvības ielas posmā, sākot no Zvanītāju ielas.

Apskatot paveikto domes priekšsēdētājs A. Kraps sacīja: „Pirms mēneša ar būvnieku tika norunāts, ka līdz 2.decembrim darbi būtu jāieplāno tā, lai tiktu atvērts transporta līdzekļu kustībai Brīvības ielas posms pagriezienā uz Zvanītāju ielu.  Apskatot būvobjektu, varu pārliecināties, ka būvnieks ir realizējis visu atbilstoši iepriekš plānotajam, iekļaujoties grafikā un pat nedaudz apsteidzot to. Ielas posms pagriezienā uz Zvanītāju ielu ir sakārtots šķembas segumā un drīzumā tiks atvērts ierobežotai transporta līdzekļu kustībai. Diskutējot ar Autobusu parku, nolemts, ka autobusu kustība šobrīd netiks mainīta un pagaidām paliks šobrīd  esošajā kustības grafikā.”

Darbu vadītājs Valerijs Vargulis informēja, ka turpinās uz priekšu ierakumu darbi nākamajā ielas posmā. Jau iepriekš tika ziņots, ka  komunikācijas paredzētas vairāk nekā 4m dziļumā un būvdarbus apgrūtina 1m biezs dolomīta slānis, kas atklājas aptuveni 3m-4m dziļumā. Valerijs Vargulis: „ Šobrīd arī šajā posmā kaļam dolomītu, tranšeja šeit paliek jau par 50 centimetriem seklāka. Turpinām strādāt pie komunikāciju izbūves un darbi norit pēc plānotā grafika.  Ielas posms pagriezienā uz Zvanītāju ielu ir sakārtots šķembas segumā. Pagaidām grūti prognozēt turpmākos darbus, jo viss būs atkarīgs no laika apstākļiem. Ja pienāks ziema un sasals zeme, ņemsim tehnoloģisko pārtraukumu.”

Darbi Brīvības ielas projektā tiek veikti pa nelieliem posmiem, lai maksimāli mazāk traucētu iedzīvotāju pārvietošanos. Projekts uzsākts 25. septembrī un plānots, ka pilnībā tiks pabeigts līdz 2022.gada janvārim.

Būvprojekts paredz Brīvības ielas pārbūvi posmā no R. Blaumaņa ielas līdz Dolomītu ielai, pārbūvējot Brīvības un Dolomīta ielu krustojumu par rotācijas apli, un izbūvējot gājēju un velosipēdistu satiksmes infrastruktūru visā pārbūvējamā posma garumā. Rotācijas aplim, saslēdzoties ar pārbūvēto Dolomīta ielu. Būvprojekts paredz:

- Brīvības ielas brauktuves pārbūvi;

- Kopīgā gājēju un velosipēdu ceļa izbūvi;

- Ietves pārbūvi un jaunas ietves izbūvi (kopīgajam gājēju un velosipēdu ceļam pretējā ielas pusē):

- Rotācijas apļa ar pieslēgumiem izbūvi Brīvības un Dolomītu ielas krustojumā;

- Apgaismojuma tīklu pārbūvi un izbūvi;

- Elektroapgādes tīklu pārbūvi;

- Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu pārbūvi un izbūvi;

- Lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūvi;

- Siltumapgādes tīklu izbūvi;

- Elektronisko sakaru tīklu pārbūvi un izbūvi;

- Esošo inženiertīklu aizsardzību;

- Labiekārtojuma elementu uzstādīšanu;

- Vides objekta uzstādīšanu rotācijas apļa centrā.

Kopējās projekta izmaksas: 3 047 792,26 EUR (ar PVN).  Tajā skaitā projektēšanas līguma summa 65 340,00 EUR; būvdarbu līguma summa 2 934 173,26 EUR; būvuzraudzības līguma summa 41 261,00 EUR un autoruzraudzības līguma summa 7018,00 EUR. Līgums par pārbūves darbiem noslēgts ar SIA “Ošukalns”.

Atstājiet komentāru