2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Ārstniecības speciālisti var saņemt atbalstu mājokļa maksas kompensēšanai Jēkabpilī

Ārstniecības speciālisti var saņemt atbalstu mājokļa maksas kompensēšanai Jēkabpilī

12.novembrī Jēkabpils pilsētas dome apstiprināja noteikumus Nr.22 “Saistošie noteikumi par pabalstu mājokļa maksas kompensēšanai ārstniecības speciālistiem”, kas paredz paplašināt pašvaldības atbalsta iespējas ārstniecības speciālistiem, kuri ir izrādījuši interesi un gatavību strādāt Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā vai SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Līdz šim pašvaldība atbalstīja ārstniecības speciālistus, sedzot studiju maksu un maksājot stipendiju, kā arī piedāvāja iespēju pretendēt uz pašvaldības dzīvokļiem. Tomēr ņemot vērā, ka dzīvošanai derīgo pašvaldības dzīvokļu skaits pilsētā ir ierobežots, un dzīvošanai nederīgo dzīvokļu labiekārtošanai ir nepieciešami ievērojami līdzekļi, tika rasts alternatīvs risinājums  - ārstniecības speciālistiem, kuri izrāda gatavību strādāt Jēkabpils pilsētā, nodrošināt pabalstu mājokļa maksas segšanai.

Pabalstu uz termiņu līdz vienam gadam, var saņemt ārstniecības speciālists, kurš noslēdzis līgumu un iziet rezidentūru SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" vai pie Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā esoša ārsta, kurš iekļauts Nacionālā veselības dienesta reģistrā, kā arī  ārstniecības speciālists, kuram nodibinātas darba tiesiskās attiecības ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca", bet kuras nav ilgākas par vienu gadu no nodibināšanas brīža.

Pabalsts var tikt piešķirts par atsevišķa dzīvokļa īri Jēkabpilī, par kuru ir noslēgts īres līgums. Pabalsta maksimālais apmērs ir 200 eiro mēnesī.

Pabalstu var saņemt arī viesnīcas pakalpojumu (izmitināšana) apmaksai Jēkabpilī. Maksimālā pabalsta summa ir 35 eiro par nakti, bet ne vairāk kā septiņas naktis mēnesī.

Sīkāk ar noteikumiem un pabalsta saņemšanai iesniedzamajiem dokumentiem var iepazīties ŠEIT.

Komentāri (0-1/1)

  • Skolnieciņš no svētmeža
    28.11.2020 10:13
    Par nelaimi, kovid-19 (covid-19) sērga negrib atkāpties. Šis ārkārtas stāvokļa laiks ir grūts un smags katram no mums, tāpēc lūgsim Dabas Mātes svētību. Mēs visi esam Dabas Mātes bērni. Dabas Māte mūs mīl, viņa uzklausīs jebkuru savu bērnu lūgšanu. Lūgsim Dabas Māti – mūsu Radītāju!

    «Mūsu Radīja, es lūdzu Tevi. Visvarenā Dabas Māte, es lūdzu Tevi! Pasargā savus bērnus no nelaimēm. Dod saviem bērniem stipru veselību un dzīvotgribu. Visuvarenā Dabas Māte, lai mūžīgi godāta tiek Tava griba un Tavi darbi! Palīdzi man un manai tautai šajā grūtajā laikā. Es lūdzu Tevi, Dabas Māte, ar visu savu miesu un garu! Es lūdzu Tevi, Dabas Māte, svētī manu Tēvzemi – Latviju! Atbrīvo manu tautu no slimībām un nespēka! Apturi kovid-19 sērgu! Dāvā latvju tautai drosmi pārvarēt kovid-19 sērgu! Sniedz mums visiem savu viedumu! Lai Dabas Māte ir ar mums! Lai slavēta Dabas Māte mūžīgi mūžos!!!»
    Ar Dabas Mātes viedumu, Skolnieciņš no svētmeža [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    #DabasMāte #LatvjuDievi #LatvjuDievuSvētība #pagāni #koronavīruss #kroņvīruss #kovid-19 #covid-19 #svētmežs #saticība #mīlestība #cieņa #sentēvi #Skolnieciņš

Atstājiet komentāru