2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Kā saņemt Jēkabpils pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai

Kā saņemt Jēkabpils pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai

Jēkabpils pilsētas dome 2020.gada 24. septembrī pieņēma saistošos noteikumus Nr.15 ”Saistošie noteikumi par Jēkabpils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai”, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pašvaldības īpašumu nodaļa.

.

Noteikumi daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekiem ļauj saņemt pašvaldības līdzfinansējumu būvprojekta izstrādei un  tādiem labiekārtošanas darbiem kā brauktuves, ietves vai stāvlaukuma izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai, atkritumu konteineru novietošanas laukumu izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai, apgaismojuma izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai un bērnu rotaļu laukuma iekārtošanai.

Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu, dzīvokļu īpašnieku kopībai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir jāpieņem lēmums par daudzdzīvokļu mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu. Tāpēc ir nepieciešama iniciatīva no mājas dzīvokļu īpašniekiem vai to pilnvarotajām personām, lai pieņemtu attiecīgu lēmumu.  Lēmumu var pieņemt  dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē vai aptaujas veidā, ievērojot Dzīvokļa īpašuma likumā noteikto.  

Lai izstrādātu būvprojektu un veiktu labiekārtošanas būvdarbus, 2/3 (67%) mājas dzīvokļu īpašniekiem ir jāpieņem pozitīvs lēmums. Katrai mājai ir iespēja izvirzīt arī ieinteresētās personas, kuras pārstāvēs mājas iedzīvotāju intereses labiekārtošanas darbu īstenošanas laikā. 

Labiekārtošanas būvdarbu izmaksas tiek sadalītas proporcionāli -  līdz 80% izmaksu finansē Jēkabpils pilsētas pašvaldība un 20% sedz māju dzīvokļu īpašnieki.

Līdzfinansējumu būvprojekta izstrādei pašvaldība piešķir ne vairāk kā 90% apmērā. Bet, ja par teritorijas labiekārtošanu nobalso četru un vairāk daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieki kvartāla ietvaros un būvprojekts atbilst saistošo noteikumos noteiktajām prasībām, tad  līdzfinansējuma apmērs tiek palielināts par 10% un pašvaldība to sedz 100% apmērā.

Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai, daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašnieki vai to pilnvarota persona pašvaldībā iesniedz pieteikumu un dokumentu kopumu, kas minēti saistošajos noteikumos. Domes izveidota komisija izvērtē pieteikumu atbilstību noteikumu prasībām un lemj par līdzfinansējuma piešķiršanu.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina dzīvokļu īpašniekus būt aktīviem un izvērtēt iespēju iesaistīties savai mājai piesaistītās teritorijas labiekārtošanā.

Jautājumu gadījumā jāvēršas pie mājas apsaimniekotāja vai pašvaldībā, zvanot uz Juridisko nodaļu 65207413 vai Pašvaldības īpašumu nodaļu 65207415.

Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties: https://likumi.lv/ta/id/318410-saistosie-noteikumi-par-jekabpils-pilsetas-pasvaldibas-lidzfinansejuma-pieskirsanu-daudzdzivoklu-dzivojamam-majam-piesaistito

Avots: jekabpils.lv
Foto:Kaspars Siliņš

Atstājiet komentāru