2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Likvidē Jēkabpils mēra padomnieka amata vietu

Likvidē Jēkabpils mēra padomnieka amata vietu

12.novembra Jēkabpils pilsētas domes ārkārtas sēdē veiktas izmaiņas pašvaldības amatu sarakstos, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā likvidēta amata vieta – vadītāja jeb domes priekšsēdētāja padomnieks. 

”Līdz šim šo amata vienību bijām saglabājuši situācijai, ja mums būtu nepieciešama palīdzība administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas gaitā, it īpaši, attīstības un plānošanas dokumentu izstrādē. Bet ņemot vērā, ka Attīstības un investīciju nodaļā ir izveidotas divas papildus amata vienības, kas ar šiem jautājumiem strādās, neredzu vajadzību šādu amata vienību saglabāt,” sēdē sacīja domes priekšsēdētājs Aivars Kraps.

Līdz 2021.gada 30.jūnijam jaunveidojamajam Jēkabpils novadam pirmajā redakcijā jāizstrādā teritorijas attīstības plānošanas dokumenti - ilgtspējas attīstības stratēģija un attīstības programma. Apvienojamo novadu pašvaldību speciālistu kapacitāte pašlaik ir nepietiekama, un lai kvalitatīvi un savlaicīgi izstrādātu iepriekš minētos plānošanas dokumentus, ievērojot normatīvajos aktos par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentu izstrādi noteikto saturu un procedūru, pašvaldības Attīstības un investīciju nodaļā ir izveidotas divas projektu vadītāja amata vienības laika periodam no 2020.gada 1.decembra līdz 2021.gada 31.oktobrim.  Šīm amata vienībām, saskaņā ar Ministru kabineta 2020.gada 13.oktobra noteikumiem Nr.631 “Jaunizveidojamo pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentu projektu valsts līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība”, plānots valsts finansējums 36 200 eiro apmērā.

Tāpat domes sēdē tika apstiprināts Jēkabpils Sporta skolas lūgums ar 2020.gada 1.decembri izveidot jaunu amata vietu - sporta ārsts. Sporta ārsts veiks Jēkabpils sporta skolas audzēkņu obligāto ikgadējo veselības pārbaudi, kā arī nodarbotos ar visas pilsētas aktīvajiem sportistiem. Attiecīgi no 2020.gada 1.decembra sporta skolā tiek likvidētas divas nepilna laika amatu vienības – ģimenes (vispārējās) prakses ārsts un pirmsskolas iestāžu un skolu māsa.

Atstājiet komentāru