2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils domes ārkārtas sēdē lemj par bērnudārza “Auseklītis” slēgšanu uz 14 dienām (PAPILDINĀTS)

Jēkabpils domes ārkārtas sēdē lemj par bērnudārza “Auseklītis” slēgšanu uz 14 dienām (PAPILDINĀTS)

(Papildināts viss teksts ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības sniegto informāciju)

No šodienas  uz 14 dienām slēgts Jēkabpils bērnudārzs “Auseklītis”. Lai nepakļautu personas inficēšanās riskam, ierobežotu  Covid - 19 vīrusa izplatīšanos un nonākšanu sabiedrībā, kā arī lai netiktu apdraudēta visas sabiedrības drošība un veselība, šodien, 13.novembra ārkārtas domes sēdē deputāti lēma uz divām nedēļām slēgt pirmsskolas izglītības iestādi „Auseklītis” un noteikt iestādē karantīnu. Pieņemtajā lēmumā noteikts, ka pirmsskolas izglītības iestādē “Auseklītis” iespēju robežās var tikt organizēts attālinātais darbs un attālinātais mācību process.


Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka saslimušo skaits ar Covid-19 bērnudārzā ir pieaudzis līdz astoņām personām. Vīruss konstatēts pieciem bērnudārza pedagogiem, tajā skaitā arī iestādes vadītājai un trim bērniem. Aivars Kraps norāda, ka pieaugot saslimstībai iestādē ievērojami pieaudzis arī kontaktpersonu un pašizolācijā esošo darbinieku un bērnu skaits, līdz ar to vairs neesot iespējams nodrošināt normālu iestādes funkcionēšanu. Paredzēts veikt Covid-19 testus vēl arī citiem šīs iestādes darbiniekiem un bērniem, tāpēc, visticamāk, saslimušo skaits bērnudārzā “Auseklītis” pieaugs.

Situāciju komentē Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis: “Ik dienu operatīvi sekojām līdzi situācijai pilsētā un šajā pirmskolas izglītības iestādē. Šorīt saņēmām informāciju, ka pirmsskolas izglītības iestādē „Auseklītis” konstatēti kopumā jau astoņi saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Saslimšanas gadījumi konstatēti pedagogiem un bērniem. Apzinoties situācija nopietnību, kā arī lai pārtrauktu infekcijas ķēdi, drošības nolūkos ir jāpieņem lēmums uz laiku slēgt izglītības iestādi. Ņemot vērā bērnudārza Auseklītis pieredzi, ir veikti preventīvi pasākumi, lai mazinātu inficēšanās riskus pārējos bērnudārzos."

Pirmsskolas izglītības iestādi “Auseklītis” slēgs uz laiku no 2020.gada 16.novemba līdz 2020.gada 27.novembrim.

Komentāri (0-2/2)

  • Skolnieciņš no svētmeža
    15.11.2020 10:56
    Pēdējā laikā kovid-19 (covid-19) sērga plosās manā dzimtajā zemītē. Būsim atzinīgi un ievērosim visus ārkārtējā stāvokļa ierobežojumus. Būsim piesardzīgi, mani tautieši! Pasargāsim cits citu no inficēšanās ar kovid-19 sērgu. Neskatoties uz skaudro ikdienu, saglabāsim cerību savās sirsniņās. Būsim saticīgi. Dzīvosim draudzīgi. Iknedēļu iedegsim savās mājās zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Lūgsim Dabas Mātes svētību! Lai Dabas Mātes svētība ienāk katrā mājā un pagalmā! Lūgsim Latvju Dievus, lai Latvju Dievi pasargā mūs no kovid-19 sērgas šajā grūtajā laikā. Iekursim savas viensētas pagalmā ugunskuru par godu Latvju Dieviem – mūsu mīļās zemītes un latvju tautas aizstāvjiem. Ziedosim ugunskurā sauju graudu un sauju monētu. Kvēpināsim kadiķa zariņus un vērmeļu buntes. Var izmantot arī citu dziedniecisko augu slotiņas. Dziedāsim latvju dainas un lūgšanas Latvju Dieviem. Noliksim savā mežiņā uz svētakmeņa baltmaizes klaipu par godu Latvju Dieviem. Pateiksimies Latvju Dieviem par mums sniegtajām iespējām mūsu dzīvēs. Lūgsim Pērkonu – Debesu Tēvu – lai visvarenais Pērkons padzen kovid-19 sērgu prom no mūsu mīļās zemītes! Lūgsim visvareno Laimu, lai Laima sniedz manai tautai izturību, pacietību un finansiālu labklājību šajā grūtajā kovid-19 pandēmijas laikā! Aizlūgsim visvareno Veļu Māti par kovid-19 pandēmijas laikā kritušajiem! Uzticēsimies senlatvju spēka zīmju spēkam un mūsu senču gudrībai. Lai slavēti Latvju Dievi mūžīgi mūžos!
    Ar Dabas Mātes bezgalīgo viedumu, Jūsu Skolnieciņš no svētmeža [Latvju Dievu dēls]
    [Latvju Skaudības Dievs Skolnieciņš]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-) ®Skolnieciņš Skolnieciņš™
    #DabasMāte #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #MežaMāte #LatvjuDievi #veselība #miers #saticība #LatvjuDievuSvētība #pagāni
  • Es
    14.11.2020 21:29
    Tikai bērnudārza auklītes klīst apkārt pa jēkabpili

Atstājiet komentāru