2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Apseko Jēkabpilī, Rīgas ielas posmā notiekošo būvdarbu norisi

Apseko Jēkabpilī, Rīgas ielas posmā notiekošo būvdarbu norisi

11.novembrī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps, pašvaldības Būvniecības nodaļas ceļu būvinženieris Edgars Dobelis, SIA "Krustpils" projektu vadītājs Jānis Ozols un masu mediji apsekoja Rīgas ielas posmā notiekošo darbu norisi, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas ielas posmā no Daugavpils ielas līdz pilsētas robežai tiek veikti būvdarbi, lai uzlabotu ceļa seguma kvalitāti, izveidotu gājēju un velobraucēju infrastruktūru un ielas apgaismojumu.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps informē: “Pašvaldībai jau bija gatavs projekts šī Rīgas ielas posma seguma un infrastruktūras sakārtošanai, savukārt vasarā  tika apstiprināts finansējums.  Pēc šī posma atjaunošanas, būtiski uzlabosies autotransporta kustība, tiks panākta ērta iedzīvotāju pārvietošanās, kā arī būtiski uzlabosies gājēju un velobraucēju satiksmes drošība.”

Objekta apskates laikā par darbu norisi informēja E. Dobelis: “Šobrīd ir izbūvēta lietus kanalizācijas sistēma, daļēji izbūvēts ielu apgaismojuma tīkls, norit darbi pie brauktuves konstruktīvo slāņu izbūves.” SIA "Krustpils" projektu vadītājs J. Ozols klātesošos informēja, ka, iespējams, asfalta klāšana sāksies šonedēļ un posmā, kur izbūvēti konstruktīvie slāņi, nākamnedēļ tiks uzklāta asfalta seguma apakškārta.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2020.gada 14.jūlija noteikumu Nr.456 „Noteikumi par nosacījumiem un kārtību, kādā pašvaldībām izsniedz valsts aizdevumu ārkārtējās situācijas ietekmes mazināšanai un novēršanai saistībā ar Covid-19 izplatību”  3.1.2.punktu, kā arī Ministru kabineta 2020.gada 29.jūnija rīkojumu Nr.346 “Par atbalstītajiem pašvaldību investīciju projektiem valsts aizdevumu piešķiršanai ārkārtējās situācijas ietekmes mazināšanai un novēršanai saistībā ar Covid-19 izplatību”, Jēkabpils pilsētas pašvaldība piešķirts aizņēmums Valsts kasē investīciju projektu īstenošanai ar mērķi – būvdarbu veikšana objektos “Rīgas ielas posma no Daugavpils ielas līdz pilsētas robežai atjaunošana”.

Objekta “Rīgas ielas posma no Daugavpils ielas līdz pilsētas robežai atjaunošana”. finansējums 2020. un 2021.gadā plānots 610 000,00 euro apmērā, tai skaita pašvaldības līdzfinansējums 25% apmērā jeb 207 600 euro un valsts kases aizņēmums 402 400 euro.

Atstājiet komentāru