2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils mēram, startējot pašvaldības vēlēšanās, svarīgi vienoties par kopējā darba principiem

Jēkabpils mēram, startējot pašvaldības vēlēšanās, svarīgi vienoties par kopējā darba principiem

  • 05 novembris 2020 --

Šonedēļ Jēkabpils pilsētas domes vadības un vietējo mediju preses konferencē, Jēkabpils mēram Aivaram Krapam (GKML) tika jautāts vai viņš jau sācis gatavoties pašvaldību vēlēšanām, apsverot ar kādiem politiskiem spēkiem varētu sadarboties vai startēt kopā.

Aivars Kraps atzina, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās startēs, taču pašlaik politiķu saraksts startam nākamā gada pašvaldību vēlēšanās vēl netopot. Viņš norādīja, ka sadarboties iespējams ar jebkura politiskā spēka pārstāvjiem, vienojoties par darba principiem.

"Man dzīvē nekad nav bijušas sarkanās līnijas. Man būtiskākais ir vienoties par nākamā četru gadu perioda darbu, ko mēs darām jaunajā reģionā. Ja mēs vienojamies par darba principiem, esmu gatavs ar jebkuru sēsties pie sarunu galda. Būtiskākais, lai mūsu redzējums par reģiona attīstību un idejām neatšķirtos. Ja tas būs vienots, esmu gatavs sadarboties ar jebkuru atsevišķu personu, ar jebkuru politisko spēku," apgalvoja Jēkabpils mērs.

Savukārt komentējot, vai domes priekšsēdētājs ir sācis sarunas ar kaimiņu novadu politiķiem par startu nākamā gada vēlēšanās apvienojamajā Jēkabpils novadā, Kraps atzina, ka to paredzēts darīt tuvākajā laikā. Viņš norādīja, ka pēc pilsētas domes vadības iniciatīvas bija plānotas vizītes visās sešās apvienojamajās pašvaldībās, taču pašlaik notikusi tikai viena, uz Krustpils novadu. Covid-19 uzliesmoju dēļ braucieni pagaidām atcelti, taču Kraps cer, ka janvārī tos varēs atsākt.

"Vēlējos maksimāli iepazīties ar mūsu apvienojamā reģiona situāciju, jo, startējot vēlēšanās, un es startēšu vēlēšanās nākamajā sasaukumā, ir jāzina ne tikai pilsētas problēmas un labās lietas, bet arī visa novada. Neredzot šo situāciju, nebūtu pareizi startēt vēlēšanās, nezinot, ko vari piedāvāt konkrētās teritorijas iedzīvotājiem," uzskata pilsētas mērs.

Ja kolektīvās vizītes nenotiks arī janvārī, politiķis ar notiekošo kaimiņos plāno iepazīties individuāli. "Līdz martam ir jāizveido piedāvājums visam novadam, un es to nevaru izdarīt, sēžot pie galda un cilājot ciparus turpu šurpu," pārliecināts pilsētas mērs.

Ja ziņots, ka, gatavojoties apvienošanai nākamajā gadā, jaunveidojamā Jēkabpils novada pašvaldības sākušas iepazīšanās vizītes. Atsaucoties Krustpils novada izpilddirektora Raimonda Spēka aicinājumam, pirmā vizīte organizēta Krustpils novadā. Vizītes laikā pašvaldību pārstāvji apmeklēja Zīlānus, Mežāri, Atašieni un Kūkas.

Īstenojot administratīvi teritoriālo reformu, plānots izveidot Jēkabpils novadu ar administratīvo centru Jēkabpilī, apvienojot Jēkabpils, Aknīstes, Krustpils, Salas un Viesītes novadus un republikas nozīmes pilsētu Jēkabpili.

Foto: Atis Caune-Zalāns