2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils pilsētas pašvaldība izveido Medību koordinācijas komisiju

Jēkabpils pilsētas pašvaldība izveido Medību koordinācijas komisiju

22.oktobra Jēkabpils pilsētas domes sēdē nolēma apstiprināt Jēkabpils pilsētas pašvaldības Medību koordinācijas komisiju, jo secināts, ka pēdējā laikā arvien biežāk pilsētā ieklīst meža dzīvnieki, kas var apdraudēt cilvēku drošību, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvcaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Medību koordinācijas komisiju apstiprināja 6 (sešu) locekļu  sastāvā: Jēkabpils pilsētas pašvaldības pārstāvis –  komisijas priekšsēdētājs Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis;  Valsts meža dienesta pārstāvis –  komisijas loceklis Jēkabpils nodaļas vecākai mežzinis Andris Sēlis; Lauku atbalsta dienesta pārstāvis – komisijas loceklis Valsts atbalsta un LEADER pasākumu daļas vadītāja Judīte Podniece; pilnvarotais pārstāvis no  mednieku biedrības  "LATVIJAS MEDNIEKU ASOCIĀCIJA"– komisijas loceklis Armands Cirsis; pilnvarotais pārstāvis no lauksaimnieku biedrības "Zemnieku saeima" – komisijas loceklis Jānis Akmens; pilnvarots pārstāvis no biedrības "Latvijas Meža īpašnieku biedrība" –  komisijas loceklis Aldonis Utināns.

Noteikts, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldības Medību koordinācijas komisija darbojas atbilstoši Ministru kabineta 2014.gada 26.maija noteikumiem Nr.269 "Noteikumi par medījamo dzīvnieku nodarīto zaudējumu noteikšanu un medību koordinācijas komisijām”. Lēmums paredz, ka Medību koordinācijas komisija Jēkabpils pilsētas pašvaldībai sniedz pārskatu par savu darbību ne retāk kā vienu reizi gadā līdz kārtējā gada 20.decembrim. Pārskats par darbību tiek iesniegts arī pēc Domes, tās priekšsēdētāja vai izpilddirektora rakstiska pieprasījuma.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības teritorijā aktualizējies jautājums par savvaļas dzīvnieku klātbūtni pilsētas teritorijā. Šī situācija mūsdienās ir vērtējama kā dabisks process, kuru atsevišķos gadījumos nepieciešams regulēt, lai nodrošinātu cilvēku un savvaļas sugu dzīvnieku līdzāspastāvēšanu, samazinot riskus un apdraudējumus gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem.  Ņemot vērā iepriekš minēto, objektīvu nepieciešamību, lietderības apsvērumus, risku izvērtējumu un iedzīvotāju sūdzības, tika pieņemts lēmums par Medību koordinācijas komisijas izveidi.

Atstājiet komentāru