2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī patriotisma mēnēsī Rīgas un Kurzemes ielas apļa mastā pacelts valsts karogs (FOTO)

Pirmdien Jēkabpils mērs Aivars Kraps un Kultūras pārvaldes vadītāja Vita Viļevko Rīgas un Kurzemes ielas apļa mastā pacēla valsts karogu. Pasākumā piedalījās arī Jēkabpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Margita Liepiņa un vietējo mediju pārstāvji.

Rīgas un Kurzemes ielas apļa mastā līdz šim šeit plīvoja Jēkabpils pilsētas karogs. Aivars Kraps sacīja, ka novembrī, kad svinam Lāčplēša dienu un Valsts svētkus, patriotisma mēnesī būtiskākais ir Valsts karogs, tāpēc uz mēnesi tas pacelts mastā. Šobrīd pilsēta daudzās vietās jau ir izrotāta ar valsts karogiem.

Paceļot karogu, Aivars Kraps uzsvēra, ka sava valsts ir jāmīl un jāciena, ka Latvijas karogs jātur godā. Tāpēc simboliski novembrī pilsētas karogu mastā nomaina valsts karogs. 

Radio1.lv Jēkabpils mēram jautāja vai šāda karogu maiņa varētu kļūt par tradīciju un vai arī nākamā gada maijā, kad norisināsies šīrudens pārceltie valsts svētku pasākumi arī mastā plīvos Latvijas karogs. Aivars Kraps sacīja, ka šī varētu kļūt par labu tradīciju – divas reizes gadā novembrī, kad svinam valsts svētkus un maijā, kad svinam valsts neatkarības dienu – mastā pilsētas karogu uz mēnesi nomainīt ar valsts karogu.

Atstājiet komentāru