2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Informācija nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Jēkabpilī

Informācija nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Jēkabpilī

Jēkabpils pilsētas pašvaldība atgādina, ka tuvojas nekustamā īpašuma nodokļa (turpmāk-nodoklis) samaksas termiņš par 2020.gada 4.ceturksni – 16.novembris.

Aicinām nodokļa maksātājus pārliecināties, vai nodoklis ir samaksāts, un veikt atlikušos maksājumus. Saskaņā ar likumu ,,Par nodokļiem un nodevām” par maksājuma samaksas termiņa nokavējumu maksātājam tiek aprēķināta nokavējuma nauda – no laikā nenomaksātā pamatparāda 0,05 procenti par katru nokavēto dienu. Ja nodoklis nav samaksāts savlaicīgi, lūdzam precizēt maksājamo summu.

Nodokli var samaksāt internetbankā, portālos www.epakalpojumi, www.latvija.lv, Jēkabpils pilsētas pašvaldībā (ar bankas norēķinu karti), bankās un veikalu tīkla Maxima kasēs.

Aicinām izmantot portālus www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv, kur ir pieejama vispusīga informācija par saviem nekustamiem īpašumiem, maksāšanas paziņojumiem, aktuāla informācija par aprēķināto nokavējuma naudu, samaksāto nodokli, atlikušajiem nodokļa maksājumiem kārtējā gadā, nodrošināta iespēja pieteikties atgādinājumu saņemšanai e-pastā vai īsziņas veidā par nodokļa samaksas termiņa tuvošanos, apmaksāt nodokli un pieteikties nodokļa maksāšanas paziņojumu elektroniskai piegādei.

Vēršam uzmanību uz to, ka atbilstoši Jēkabpils pilsētas domes 27.08.2015. saistošiem noteikumiem Nr.19 ,,Par likuma ,,Par nekustamā īpašuma nodokli” normu piemērošanu Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā”, nodokļa likme par fiziskai personai piederošu dzīvojamo māju vai dzīvokli (turpmāk - mājoklis) ir atkarīga no tā, vai tajā taksācijas gada 1.janvārī ir deklarēta dzīvesvieta vismaz vienai personai. Ja mājoklī taksācijas gada 1.janvārī plkst.0.00 ir deklarēta dzīvesvieta vismaz vienai personai, par to piemēro samazināto nodokļa likmi - 0,2% no mājokļa kadastrālās vērtības; ja mājoklī neviena persona nav deklarējusi savu dzīvesvietu taksācijas gada 1.janvārī plkst.0.00,  nodokļa likme ir 1,5 % no mājokļa kadastrālās vērtības.

Vairāk informācijas pa tālruņiem 652 07312 vai  652 07424.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība pateicas visiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, kuri savlaicīgi veic nodokļa nomaksu.

Finanšu ekonomikas nodaļa

Atstājiet komentāru