2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpilī no 600 testētajiem iestāžu darbiniekiem trim apstiprina Covid-19, divām klasēm noteikta pašizolācija

Jēkabpilī no 600 testētajiem iestāžu darbiniekiem trim apstiprina Covid-19, divām klasēm noteikta pašizolācija

Jēkabpilī šonedēļ noslēdzās plaša testēšana uz Covid-19, un kopumā siekalu testi tika veikti vairāk nekā 600 cilvēkiem.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka no 600 veiktajiem testiem trīs ir pozitīvi jeb trim personām konstatēta saslimšana ar Covid-19. Divas personas ir Jēkabpils 2.vidusskolas darbinieki un viena persona – Jēkabpils reģionālās slimnīcas darbinieks, kurš strādā  vairākās darba vietās, tajā skaitā arī vairākās pilsētas skolās. Aivars Kraps sacīja, tā kā pagājušajā nedēļā bija skolēnu brīvlaiks diviem pašvaldības iestāžu darbiniekiem, kuriem konstatēta saslimšana ar Covid-19 bijusi minimāla saskarsme ar mācību iestādēm. Savukārt vienā gadjumā, kur saslimušajai personai bijusi plašāka saskarsme ar skolēniem, profilakses nolūkos divām klasēm - 1.-6.klašu grupā  - noteikta pašizolācija un mācības notiek attālināti. 

No trim pērsonām, kurām konstatēts Covid-19, tikai vienai bijuši šai infekcijai raksturīgi simptomi.

Aivars Kraps secināja, ka testēšanas rezultāts ir salīdzinoši labs, jo atklāts minimāls skaits saslimušo, taču “atslābt mēs nevaram un arī turpmāk jāievēro visi ar Covid-19 noteiktie ierobežojumi, jo mēs zinām, cik ātri pēc viena konstatētā saslimšanas gadījuma Ābeļu pamatskolā vīruss “aizgāja” tālāk,” piebilda Aivars Kraps. Viņš arī atzīmēja, ka saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra sniegto statistiku šonedēļ trešdien Jēkabpilī nebija neviena saslimšanas gadījuma ar Covid-19 un izteica cerību, ka tā būs arī turpmāk.

Kā Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa informēja, ka pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām un saskaņā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektora  Guntara Goguļa 23.oktobra rīkojumu, šonedēļ tika veikti 600 Covid-19 siekalu testi šādu iestāžu darbiniekiem: Jēkabpils Valsts ģimnāzija, Jēkabpils 2.vidusskola, Jēkabpils 3.vidusskola, Jēkabpils sporta skola, Jēkabpils Mākslas skola, Jēkabpils bērnu un jauniešu centrs, Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skola, Jēkabpils sociālais dienests un Pašvaldības policija.

Trīs personām, kurām veiktie testi uzrādīja pozitīvu Covid-19 vīrusa klātbūtni  veselības stāvoklis ir apmierinošs un tām ir noteikta pašizolācija. Lai ierobežotu iespējamu vīrusa izplatību, profilaktiskos nolūkos divas klases 1.- 6.klašu grupā mācības turpina attālinātā režīmā. Pagaidām plašāka testēšana Jēkabpilī netiek plānota.

Guntars Gogulis secina, ka nelielais Covid-19 pozitīvo testu īpatsvars šobrīd atspoguļo to ierobežojumu rezultātus, ko pašvaldība ieviesa iestādēs oktobra sākumā (atcelti komandējumi, sporta sacensības, noteikta obligāta vizieru un masku lietošana u.c.). Testu rezultāti apliecina, ka iestādēs, vīrusa izplatības preventīvie pasākumi tiek veikti ar augstu atbildības sajūtu. 

Tomēr G.Gogulis uzsver: “Nelielais pozitīvo testu skaits iestādēs nav iemesls, lai mēs varētu atgriezties pie ierastā dzīves ritma. Mums joprojām ir jāsaglabā modrība un rūpīgi jāpārdomā savas ikdienas gaitas.”

Viņš atgādina, ka “piesardzības pasākumi mums ir jāturpina ievērot ik uz soļa, jo šodienas rīcības sekas mēs jutīsim tikai pēc 2-3 nedēļām.”

Komentāri (0-2/2)

  • To hmm
    30.10.2020 16:26
    Piekrītu! Kāpēc viņus apdalīja???
  • hmm
    30.10.2020 11:53
    Vajadzēja arī bērnu dārzu darbiniekiem tomēr palūgt siekalu paraugus!

Atstājiet komentāru