2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Atjaunos Jēkabpilī, Rīgas ielas posmu no Daugavpils ielas līdz pilsētas robežai

Atjaunos Jēkabpilī, Rīgas ielas posmu no Daugavpils ielas līdz pilsētas robežai

Jau tuvākajā laikā Jēkabpilī tiks atjaunots Rīgas ielas posms un tiks uzsākti būvdarbi no Daugavpils ielas līdz pilsētas robežai. Būvdarbu veikšana notiks slēdzot satiksmi vienā braukšanas joslā, satiksmi organizējot ar ceļa zīmju un luksaforu palīdzību, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.
    

Rīgas iela ir maģistrālā iela, kas ir Valsts galvenā autoceļa A6 posms Jēkabpils pilsētas teritorijā, tā nodrošina satiksmes dalībnieku tranzītu, piekļūšanu uzņēmumiem un privātīpašumiem. 

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs informē: “Turpinot pilsētas ielu infrastruktūras sakārtošanu jau tuvākajā laikā realizēsim būtiskas pārmaiņas Rīgas ielas posmā. Kā zināmas Rīgas ielas posmā no Daugavpils ielas līdz pilsētas robežai brauktuves un nobrauktuvju segums ir nolietojies, tajā ir izveidojušās dažāda rakstura plaisas un bedres. Ielas posmam nav izbūvēta gājēju infrastruktūra un ielas apgaismojums. Esamu gandarīts, ka šim ielas posmam paredzēti atjaunošanas darbi, lai uzlabotu ceļa seguma kvalitāti, izveidotu gājēju un velobraucēju infrastruktūru un ielas apgaismojumu. Jau tuvākajā nākotnē Daugavpils virziena. pēc šīs ielas posma atjaunošanas, būtiski uzlabosies autotransporta kustība, tiks panākta ērta iedzīvotāju pārvietošanās, kā arī būtiski uzlabosies gājēju un velobraucēju satiksmes drošība.”

Jēkabpils pilsētas pašvaldības 2020.gada budžetā plānots finansējums no pašvaldības budžeta līdzekļiem 25% apmērā un Valsts kases kredītlīdzekļiem 75% apmērā ar mērķi – būvdarbu veikšanai.

Kopējais atjaunojamās ielas posma garums sastāda 614m. 

Būvprojekta izstrādi ielas atjaunošanai 2018.gadā veica SIA "Firma L4". 

Kopējā projekta summa 526763,61 euro, kas ietver būvprojekta izstrādi, autoruzraudzību, būvuzraudzību un būvdarbus.

Darbus plānots uzsākt nākamnedēļ. Darbus veiks SIA "Krustpils".

Komentāri (0-1/1)

  • xxxl
    10.09.2020 19:12
    Varbūt vajadzētu pabeigt remontu Viestura ielā, apvienojot spēkus. Un tikai tad sākt rakņāšanu cita vietā. No pavasara Viestura iela izrakņāta. Diez vai līdz ziemai tiks pabeigta.

Atstājiet komentāru