2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Gvido Liepiņš turpina tiesāties ar Jēkabpils domi. Zaudētas divas tiesas, lieta nonākusi Augstākajā tiesā

Gvido Liepiņš turpina tiesāties ar Jēkabpils domi. Zaudētas divas tiesas, lieta nonākusi Augstākajā tiesā

Jūlija domes sēdē Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML) informēja, ka pašvaldība sekmīgi pārstāvēta divu līmeņu tiesās, gūstot uzvaru, kur ar domi tiesājas bijušais SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētājs Gvido Liepiņš.

Jau ziņots, ka tiesāšanās sākās 2019.gadā pēc tam, kad Jēkabpils mērs Aivars Kraps, kā pašvaldības kapitāldaļu turētājs SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”, atstādināja no amata tā brīža valdes priekšsēdētāju Gvido Liepiņu, pirms tam mainot noslēgtā darba līguma punktu, kas paredzēja atstādināšanas gadījumā izmaksāt lielu kompensāciju – trīs mēnešalgu apmērā, būtiski samazinot kompensācijas apjomu. Gvido Liepiņš nolēma tiesāties, lai panāktu, ka tiek izmaksāta kompensācija par atstādināšanu no amata, kā tas sākotnēji bija paredzēts līgumā starp viņu un pašvaldību.

Radio1.lv sazinājās ar Gvido Liepiņu, lūdzot komentēt vai viņš samierināsies ar divu līmeņu tiesu lēmumiem, kur spriedums ir par labu Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, vai turpinās cīņu par savu taisnību.

“Jā, ir zaudēta lieta jau divās tiesās – Daugavpils tiesā un Latgales apgabaltiesā Rēzeknē. Patlaban esmu iesniedzis kasācijas sūdzību Augstākās tiesas senāta civillietu departamentā. Mana  pārliecība ir nemainīga, ka tiesīgi noslēgts līgums uzliek pildīt solīto un vienpusēja līguma grozīšana nav pieļaujama. Tāda ir arī mana dzīves filozofija, ja esam par kaut ko vienojušies, tad arī to pildam. Šajā gadījumā es un pašvaldība noslēdzām vienošanos un katrs uzņēmāmies noteiktas saistības. Es pats to tā saprotu un arī domāju, ka tas ir svarīgi sabiedrībai, ka solītais ir jāpilda. Mēs esam tiesīga valsts un ir jāiziet tas ceļš. Laipošana starp likumiem, kaut kā piemeklēšana, likuma interpretācija, varbūt kādam šķiet jauka lieta, bet tā neatklāj būtību. Iespējams, ka arī es sākotnēji, iesniedzot prasību tiesā, esmu kaut kur kļūdījies formulējumos. Likums ir likums, jautājums, kā tas tiek interpretēts. Es saprotu, ka tiesas arī mācās no šādiem gadījumiem kā mans un nākamajam līdzīgā situācijā jau šis process iespējams būs vieglāks,” komentē Gvido Liepiņš. 

Jau ziņots, ka 2019.gada 13.jūnijā dalībnieku ārkārtas sapulcē no amata tika atsaukts SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētājs Gvido Liepiņš, kurš amatā bija iecelts 2018.gada maijā.


Saistītas ziņas: Gvido Liepiņš iesniedzis prasību VARAM un gatavo dokumentus tiesai

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētāju Gvido Liepiņu atstādina no amata. Viņš pašvaldībai sola tiesu darbus

Komentāri (0-1/1)

  • Ideja
    11.08.2020 22:06
    Varbūt būs rakstiņš arī par jauno valdi?

Atstājiet komentāru