2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī satiksmei atvērts Zīlānu ielas posms no Rīgas līdz Ventas ielai

Jēkabpilī satiksmei atvērts Zīlānu ielas posms no Rīgas līdz Ventas ielai

No šodienas, 31.jūlija Jēkabpilī transporta līdzekļu satiksmei atvērts Zīlānu ielas posms no Rīgas līdz Ventas ielai, kas rekonstrukcijas dēļ bija slēgts gandrīz gadu.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka no pirmdienas, 3.augusta pa Zīlānu ielu atsāks kursēt 3. maršruta autobuss. Savukārt 8. maršruta autobuss turpinās kursēt pa Rīgas ielu. 

Jau ziņots, ka šī mikrorajona iedzīvotāji lūdza pašvaldību arī pēc Zīlānu ielas rekonstrukcijas, nemainīt pašreizējo 8. maršruta autobusa kursēšanu pa Rīgas ielu līdz Asotes ielai un tālāk pa Asotes ielu un Ventas ielu līdz dzelzceļa pārbrauktuvei un tālāk pa Zīlānu ielu līdz galapunktam Zīlānos.

Tāpat arī vēstīts, ka Zīlānu ielas pārbūve tika veikta projekta “Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu”.

Projekts paredz pārbūvi šādās Jēkabpils pilsētas tranzīta ielās:

Neretas ielas pārbūve divos posmos (1.posms: no tilta līdz krustojumam ar Ledus ielu, 2.posms: no krustojuma ar Zaļo ielu līdz pilsētas robežai);
Kļavu ielas satiksmes pārvada pārbūve;
Brīvības ielas pārbūve no krustojuma ar Blaumaņa ielu līdz krustojumam ar Dolomīta ielu;
Dolomīta ielas pārbūve;
Zīlānu ielas pārbūve (Autoceļa A12 posms) 890 m garumā, posmā no Rīgas ielas līdz Ventas ielai, kā arī posmā no Slimnīcas ielas līdz Ķieģeļu ielai;

Projekts tiks īstenots līdz 2021.gada 26. februārim. Projekta kopējās izmaksas sastāda EUR 8 232 545 EUR, no kuriem 5 031 494 EUR ir paredzētais Kohēzijas Fonda finansējums, 331 810 EUR Kohēzijas Fonda rezerve, 221 978 EUR ir Valsts budžeta dotācija un 1 056 298 EUR ir pašvaldības līdzfinansējums, projekta neattiecināmās izmaksas ir 1 590 965 EUR.

Atstājiet komentāru