2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils mērs apmeklē dzīvnieku patversmi, lai runātu par tās attīstību (FOTO)

Jēkabpils mērs Aivars Kraps šodien, 13.jūlijā, apmeklēja Jēkabpils dzīvnieku patversmi, lai iepazītos ar situāciju un kopīgi ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi” vadību un patversmes darbiniekiem runātu par tās attīstību nākotnē.

Uz patversmi viņš brauca ar nelielu dāvanu, atvedot cienastu kaķiem – sauso barību. Patversmē Jēkabpils mēru sagaidīja SIA “Jēkabpils pakalpojumi” direktors Guntars Leitāns, uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Kūlīte un dzīvnieku kopēja Tatjana  Moisejenkova.

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” direktors Guntars Leitāns, izrādot Jēkabpils dzīvnieku patversmi, sacīja, ka gadiem ilgi te veikti tikai paši nepieciešamākie kosmētiskie remonti gan pielabojot jumtu, lai ūdens netek uz galvas, gan minimāli labiekārtojot telpas un teritoriju, bet patversmes nopietnai attīstībai līdz šim pietrūcis gan līdzekļu, gan politiskās gribas no pašvaldības puses.

“Patversmes galvenās vajadzības ir esošās infrastruktūras paplašināšana un uzlabošana. Ar skatu nākotnē redzam, ka veidojoties jaunajam Jēkabpils novadam pieprasījums pēc šī pakalpojuma palielināsies un mēs vēlētos būt par vietu, kas spēj uzņemt visus kaķus un suņus, kuri palikuši bez saimnieka, no visa plašā jaunā novada teritorijas. Patversmi nākotnē redzam kā vienu teritoriju, kurā iekļauta arī blakus esošā ēka, kas ir pašvaldības īpašums, nožogojot teritoriju un to labiekārtojot. Izremontējot telpas, kurās var cienīgi atrasties gan darbinieki, gan mājdzīvnieki,” saka Guntars Leitāns.

Viņš piebilst, ka neatkarīgi no tā vai pašvaldība piešķirs vai nē līdzekļus iestādes plašākai attīstībai, patlaban tekošais jumts tikšot salabots.

Pēc Jēkabpils dzīvnieku patversmes apskates Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka ir nepieciešams plāns, kā šī vieta attīstīsies tuvāko piecu desmit gadu laikā un aicināja Guntaru Leitānu sazināties ar Pilsētvides departamentu un izstrādāt darāmo darbu plānu. 

“Man mājās ir divi kaķi, kas ir manējie un vēl mana kundze baro arī tos, kas pieklīst no ielas un ir trīs četri, ja var tā teikt, brīvi staigājošie kaķi, kas pie mums atrod maltīti. Mūsu ģimene ir ļoti draudzīga kaķiem. Jēkabpils dzīvnieku patversmē es biju pirms kāda laika un redzēju, ka te ir problēmas, kuras, protams, nekur nepazūd, bet pieaug, tāpēc ierados vēlreiz apskatīties. Ir jāpieņem lēmums, kā šo vietu mēs attīstām. Pirmie darbi, kas te darāmi ir jāsakārto ēkas jumts un apkatu. Pagaidām mēs “lāpāmies” izdarot kādu mazu darbu katru gadu, bet mums nav plāna kādu šo vietu redzam pēc četriem pieciem gadiem. Es vēlos, lai man iedod visu šī kompleksa redzējumu pēc tam, kad tas tiks pabeigts, kā te izskatīsies. Protams, es nevaru apsolīt, ka visam uzreiz būs nauda, bet attīstība ir jāsāk un jāiet soli pa solim un šī vieta jāattīsta, jo patlaban te ir bēdīgs skats,” saka Aivars Kraps. 

Domes priekšsēdētājs Aivars Kraps pēc patversmes apmeklējuma lūdza  atbildīgajiem speciālistiem tuvākajā laikā izstrādāt patversmes uzlabošanas variantus.  “Jau tagad ir laicīgi jāsāk strādāt pie patversmes attīstības koncepcijas. Drīzumā tiks uzsākts darbs pie pašvaldības budžeta nākamajam gadam un šie darbi tajā ir noteikti jāiekļauj.”

Īpašu mēra uzmanību saistīja dzīvnieku patversmes ilgstošs iemītnieks, 18 gadus vecs kaķis, kas pilnā vārdā kā sacīja Guntars Leitāns ir Mitrofans, bet patversmē tiek mīļi saukts par Mitjku.

Jēkabpils dzīvnieku patversmē patlaban uzturas 13 suņi un aptuveni 30 kaķi.

Jēkabpils dzīvnieku patversmē (www.jekabpilspatversme.lv) paņemt jeb adoptēt sev mīluli var par ziedojumiem. Ikviens, kuram ir iespēja un, kurš vēlas sev uzticamu draugu, aicināts dot mājas kādam no patversmes iemītniekiem. Jēkabpils dzīvnieku patversme atrodas Jēkabpilī, Zvaigžņu ielā 1a, tālrunis - +371 28342253.

Tāpat arī tie, kuri vēlas ziedot patversmei naudu var to darīt pārskaitot līdzekļus uz ziedojumu kontu: LV80UNLA0009003467779, A/S SEB banka  PVN Reģ.Nr. LV45403006010.

Ziedot var arī savu artavu iemetot ziedojumu kastītēs.

ZIEDOJUMU KASTĪŠU ATRAŠANĀS VIETAS:

SIA ‘’REĀLS’’ (Citruss SPA), Kurzemes iela 8
Jāņa aptieka, Rīgas iela 142
Veterinārā aptieka SIA ‘’Centrs AV’’ Katoļu iela 6
Ziedu salons ‘’Mimoza’’, Pasta iela 29
Veikals ZEO, Brīvības iela 116A
SIA ‘’SEDUMI’’, Brīvības iela 301A
Jēkabpils dzīvnieku patversme, Zvaigžņu iela 1A

Foto: Atis Caune-Zalāns un jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Esss
    18.07.2020 07:57
    Jācer, ka šis nav pirmsvēlēšanu solījums un reāli tiks atrasti gan līdzekļi, gan BEIDZOT Jēkabpils bēdīgā paskata patversme tik tiešām pārtaps modernā iestādē.

Atstājiet komentāru