2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Veic asfaltbetona paraugu urbšanu Zīlānu ielas posmā no Slimnīcas līdz Ķieģeļu ielai (FOTO)

Šodien, 19.jūnijā, SIA “Ošukalns” aicināja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Krapu un pašvaldības atbildīgos speciālistus, kā arī mediju pārstāvjus piedalīties asfaltbetona paraugu urbšanas procesā Zīlānu ielas posmā no Slimnīcas ielas līdz Ķieģeļu ielai.

Šodien paraugi tika ņemti tikai vienā vietā, ņemot vērā, ka ielas posms, kura asfalta kvalitāti pārbauda nav garš. Tika paņemti seši paraugi, divus urbumus veica, lai veiktu sliežu testu un četrus, lai noteiktu asfaltbetona kvalitāti. Trīs no ņemtajiem paraugiem pārbaudei paņēma pašvaldība, trīs paraugiem pārbaudi veiks SIA "Ošukalns". Pārbaužu rezultāti būs zināmi jūlija sākumā.

Paraugu ņemšanas vieta tika izvēla, balstoties uz Ceļu specifikācijas “Metodiskajiem norādījumiem urbto asfaltbetona paraugu noņemšanai”.

Objekta nodošana ekspluatācija paredzēta jūlijā.

Jau ziņots, ka 3.jūnijā tika veikti pirmie urbumi šajā projektā Zīlānu ielas posmā no Rīgas ielas līdz Ventas ielai. Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, par šiem urbumiem jau saņemti pirmie rezultāti un tie liecina, ka Zīlānu ielas posmā no Rīgas ielas līdz Ventas ielai asfalta segums atbilst visām kvalitātes prasībām.

Tāpat arī vēstīts, ka Zīlānu ielas pārbūve tiek veikta projekta “Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu”.

Projekts  paredz pārbūvi šādās Jēkabpils pilsētas tranzīta ielās:
Neretas ielas pārbūve divos posmos (1.posms: no tilta līdz krustojumam ar Ledus ielu, 2.posms: no krustojuma ar Zaļo ielu līdz pilsētas robežai);
Kļavu ielas satiksmes pārvada pārbūve;
Brīvības ielas pārbūve no krustojuma ar Blaumaņa ielu līdz krustojumam ar Dolomīta ielu;
Dolomīta ielas pārbūve;
Zīlānu ielas pārbūve (Autoceļa A12 posms) 890 m garumā, posmā no Rīgas ielas līdz Ventas ielai, kā arī posmā no Slimnīcas ielas līdz Ķieģeļu ielai;

Projekts tiks īstenots līdz 2021.gada 26. februārim. Projekta kopējās izmaksas sastāda EUR 8 232 545 EUR, no kuriem 5 031 494 EUR ir paredzētais Kohēzijas Fonda finansējums, 331 810 EUR Kohēzijas Fonda rezerve, 221 978 EUR ir Valsts budžeta dotācija un 1 056 298 EUR ir pašvaldības līdzfinansējums, projekta neattiecināmās izmaksas ir 1 590 965 EUR.

Foto: Jūlija Ferčuka

Komentāri (0-1/1)

  • Latvietis.
    19.06.2020 22:53
    Aivars malacis!Kārtībai jābūt!Izturību!!!

Atstājiet komentāru