2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina nevalstiskās organizācijas šogad jau otro reizi iesniegt projektus konkursam

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina nevalstiskās organizācijas šogad jau otro reizi iesniegt projektus konkursam

Jēkabpils pilsētas pašvaldība no 1.jūnija līdz 30.jūnijam aicina nevalstiskās organizācijas iesniegt projektus konkursam atbilstoši nolikumam “Par kārtību, kādā nevalstiskās organizācijas iesniedz projektus konkursam”, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Nolikumā noteiktas vairākas projektu mērķu prioritātes, kas ir savstarpēji vienlīdzīgas: sociālās atstumtības riska mazināšana konkrētām sabiedrības grupām; pilsētas vēstures izzināšana, popularizēšana un saglabāšana; vides aizsardzības un vides izglītības veicināšana Jēkabpils sabiedrībā; pilsoniskās sabiedrības veidošana un stiprināšana; sabiedrības veselības un aktīva dzīvesveida veicināšanas pasākumu organizēšana; bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas dažādošana; neformālās izglītības, tajā skaitā mūžizglītības, nodrošināšana; tautas mākslas un nemateriālā kultūras mantojuma pētīšana, aizsardzība un popularizēšana. Atbilstoši nolikumam, viena projekta realizācijai pašvaldība var piešķir finansējumu ne vairāk 1000,00 eiro. Ar vienu NVO pašvaldība var noslēgt līgumu ne vairāk kā divu projektu konkursā iesniegto projektu realizēšanu kārtējā gada laikā.

Projektus NVO iesniedz pašvaldībai, sūtot elektroniski uz e-pastu pasts@jekabpils.lv normatīvajos aktos par elektronisko dokumentu noformēšanu noteiktajā kārtībā, vai iesniedzot Vienas pieturas aģentūrā, Brīvības ielā 120, Jēkabpilī. Lai piedalītos konkursā NVO iesniedz projekta pieteikums un projekta izmaksu tāme. Pašvaldības līdzekļu saņēmējs ar projektu saistītā informācijā nodrošina pašvaldības publicitāti un vizuālo identitāti atbilstoši pašvaldības norādījumiem. Ar pilnu nolikuma tekstu var iepazīties pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv, sadaļā Pašvaldība, Dokumenti, Nolikumi.

Šogad šī ir otrā reize, kad tiek izsludināts projektu konkurss. Pirmajā projektu konkursā tika atbalstīti 8 biedrību projekti. Kopējā budžetā atvēlētā summa NVO projektiem, atbilstoši nolikumam “Nolikums par kārtību, kādā nevalstiskās organizācijas iesniedz projektus konkursam” ir 20 000 eiro.

Atstājiet komentāru