2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils pilsētas pašvaldības  finansējumu saņems astoņi  NVO projekti

Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansējumu saņems astoņi NVO projekti

21.maijā Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumprojektu par finansējuma piešķiršanu nevalstisko organizāciju projektiem Jēkabpils pilsētas pašvaldības nevalstisko organizāciju projektu konkursā, Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas sabiedrisko attiecību nodaļa.


Pašvaldības finansējums piešķirts šādiem projektiem:

Latvijas Kaulu, locītavu un saistaudu slimnieku biedrība, projekts " DARBS MĀCA DARĪTĀJU". Piešķirtais pašvaldības finansējums  957,00 euro. Aktivitātes: tiks rīkotas divas meistarklases Adventes vainaga izgatavošana no māla ar bareljefa metodi apgūšanai kopā 10 stundu garumā, pieaicinot pasniedzēju keramikas meistari Vinetu Viziņu, kā arī tekstila, dabīgā zīda apgleznošanu, filcēšanu uz zīda audumiem, kopā 20 nodarbības. Nodarbības vadīs tekstilmāksliniece Maruta Vītoliņa.

Biedrība “Jauniešu klubs “13.pirmdiena””, projekts "DZĪVES PRASMJU LABORATORIJA". Aktivitātes: četras nodarbības ar 4 dažādiem ekspertiem - divas tikšanās ar ekspertiem, attīstītas kompetences: “Uzņēmējdarbība” un “Mans budžets – izdevumu un ieņēmumu līkne”. Divas tikšanās ar ekspertiem attīstītas kompetences: “Stils un imidžs” un “Veselīgs uzturs”.  Pasākums “Zaļā gaisma labajiem darbiem!”. Piešķirtais pašvaldības finansējums: 1000,00 euro.

Biedrība "Sporta klubs Mustangs", projekts "Izturības skrējiens 2020”. Pašvaldības piešķirtais finansējums 1000,00 euro. Aktivitātes: Izturības skrējiens apkārt Radžu ūdenskrātuvei, distance 3,5 km bērniem izturības skrējienā un izturības skrējienā ar suni, distance 8 km ar dažādiem šķēršļiem (jauniešiem un pieaugušajiem); distance, kas būs paredzēta suņu īpašniekiem ar suņiem.

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības “Dzīvības koks”, projekts "Kopā mēs varam!". Pašvaldības piešķirtais finansējums 1000,00 euro. Aktivitātes: 4 informatīvi interaktīvas lekcijas – praktiskās nodarbības par sabiedrību interesējošiem veselības jautājumiem. Plānotās nodarbības: “Kopā mēs varam kustēties!” (nodarbību nodrošina sertificēts fitnesa treneris), “Kopā mēs varam gatavot!” (sertificēts uztura speciālists), “Kopā mēs varam zīmēt!” (sertificēts mākslu terapeits), “Kopā mēs esam zinoši!” (onkologs), “Kopā mēs varam būt priecīgi!” (psihologs).

Biedrība “Izglītības projekti”, projekts "DOMĀŠANA VEICINA BRĪVĪBU". Pašvaldības piešķirtais finansējums 1000,00 euro. Aktivitātes: sociālā FB kampaņa “Neskati cilvēku pēc cepures!” (tiks organizēta etnisko tautu cepuru/galvas segu akcija sociālajos tīklos), fotoizstāde “Pasakas starpkultūru stilā” (Jelgavas krievu biedrības izstāde “Istok”), Krustpils Kultūras nama izstāžu zālē, 16.11.2020., kā arī  Cilvēkstāsti “Cilvēkam ir vieglāk šķērsot viļņus, nekā aizspriedumus” (medijkampaņa) (stāstījuma veids būs podkāsts un/vai rakstu sērija).

Biedrība  KPK “TILTS”, projekts "Ģimene – drošais pamats". Pašvaldības piešķirtais finansējums 1000,00 euro. Aktivitātes: projekts norisināsies no 2020.gada 1.maija līdz 2020.gada 5.decembrim un tā ietvaros paredzētas 7 aktivitātes attālinātās apguves ģimenes atbalsta programmas izstrādei: projekta administrēšana,  programmas konceptuālā izstrāde, programmas atsavinājumu izstrāde, apguves materiālu izstrāde, programmas testēšana, programmas koriģēšana, programmas prezentācija reģiona nozares institūcijām un speciālistiem.

“Biedrība Jēkabpils mantojums”, projekts nosaukums: "Kapeles kapi – pilsētas vēstures liecinieks". Pašvaldības piešķirtais finansējums 1000,00 euro. Aktivitātes: informācijas vākšana un apkopošana, vizuālu materiālu sagatavošana,  tulkošana, informatīvās plāksnes maketa izstrāde un izgatavošana, āra informatīvā stenda uzstādīšana pie Kapeles kapiem, informatīvā stenda atklāšana un informācijas publiskošana par objektu.

Latvijas Cistiskās fibrozes biedrība, projekts: "Skatīsim, izzināsim, izklaidēsimies – “Gulbenes bānītis”". Pašvaldības piešķirtais finansējums 994,00 euro. Aktivitātes: tiks nodrošināta izklaidējoši izzinoša ekskursija uz Gulbeni 30 Jēkabpils administratīvās teritorijas bērniem ar īpašām vajadzībām un bērniem no sociāli mazaizsargātām grupām (dalībnieku vecums no 10 līdz 16 gadiem), apmeklējot Gulbenes-Alūksnes bānīti, kas ir unikāla pagātnes liecība. Ekskursija pa Gulbenes dzelzceļa depo, brauciens ar bānīti, teatralizēts uzvedums.

Kopumā projektu konkursam tika iesniegti 10 projekti. Projektus vērtēja NVO projektu izvērtēšanas darba grupa. Divi no iesniegtajiem projektiem netika atbalstīti- biedrības “Rodacy” un biedrības "In&Ga", ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju.  Nevalstisko organizāciju projektu konkursu izvērtēšanas darba grupa biedrībai “Rodacy” lūdza iesniegt projekta precizējumus ar iespēju projektu realizēt citā laikā, jo pasākums tika plānots 18.07.2020. ar plašu mērķauditoriju, tajā skaitā no Lietuvas un Polijas. Biedrība “Rodacy” informēja, ka projekts tiek realizēts ar Polijas vēstniecības Latvijā starpniecību un termiņu maiņa nav pieļaujama. Savukārt biedrībai “In&Ga” Nevalstisko organizāciju projektu konkursu izvērtēšanas darba grupa lūdza iesniegt projekta precizējumus ar iespēju projektu realizēt citā laikā, jo projekts paredzēts Jēkabpils pilsētas svētku ietvaros. Biedrība “In&Ga” informēja, ka projektu var realizēt arī citā laikā, kad notiks pilsētas svētki. Ņemot vērā izsludināto ārkārtējo situāciju visā valsts teritorijā Jēkabpils pilsētas svētki tiek pārcelti uz nenoteiktu laiku, biedrībai ir iespēja iesniegt pieteikumu uz nākamo projektu iesniegšanas izsludināšanu šajā gadā. Nākamais NVO projektu konkursa iesniegšanas termiņš ir no 1.jūnija -30.jūnijam.

Atstājiet komentāru