2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Aivars Kraps: Plānojam, ka Jēkabpilī bērnudārzi darbu atsāks no 18.maija

Aivars Kraps: Plānojam, ka Jēkabpilī bērnudārzi darbu atsāks no 18.maija

“Patlaban bērnudārza “Zvaigznīte” dežūrgrupiņā ir stabils apmeklējums 75 līdz 80 bērni katru dienu un tam nav tendece pieaugt. Taču tā kā veselības ministre Ilze Viņķele ir norādījusi, ka nākamnedēļ valdībā plānots vērtēt bērnudārzu atvēršanu, arī Jēkabpilī esam runājuši par šādu iespēju. Patlaban ir plānots, ka pilsētas bērnudārzi darbu varētu atsākt no 18.maija”, sarunā ar portālu Radio1.lv sacīja Jēkabpils mērs Aivars Kraps (GKML).

Viņš piebilda, ka par bērnudārzu atvēršanu vēl tiks lemts, vadoties no valdības lēmumiem un situācijas valstī kopumā saistībā ar Covid-19. Aivars Kraps uzsvēra, ka pirms pirmsskolas izglītības iestāžu atvēršanas visiem bērnudārzu darbiniekiem veiks Covid-19 analīzes. Pirmajiem tās veiks bērnudārza “Zvaigznīte” darbiniekiem, kas patlaban strādā.

Atveroties pilsētas bērnudārziem, uz laiku slēgs bērnudārzu “Zvaigznīte” Meža ielā, kur patlaban strādā dežurgrupiņas. Aivars Kraps sacīja, ka šajā bērnudārzā tiks veikts kosmētiskais remonts. Mazuļiem, kas ikdienā apmeklē šo bērnudārzu, uz remonta laiku, piedāvās apmeklēt bērnudārzu “Zvaigznīte” Jaunā ielā vai kādu citu pilsētas pirmsskolas izglītības iestādi.

Jau ziņots, ka ņemot vērā turpmāko Covid-19 izplatību un raugoties uz Dānijas pieredzi, kur nesen tika atsākta pirmsskolas izglītības iestāžu darbība, nākamnedēļ valdībā plānots vērtēt bērnudārzu atvēršanu, otrdienas preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Bērnudārzu atvēršana iespējams ir viens no efektīvākajiem ekonomikas atdzīvināšanas pasākumiem," skaidroja politiķe.

Vienlaikus ministre atgādināja par šonedēļ ieviesto iespēju bērnudārzu darbiniekiem saņemt valsts apmaksātas Covid-19 analīzes, kas ir viens no soļiem drošas bērnudārzu funkcionēšanas ieviešanai.

Savukārt Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs mudināja pirms bērnudārzu atvēršanas izvērtēt daudz dažādus potenciāli ieviešamus pasākumus, kas būtu nepieciešami, lai nodrošinātu drošu bērnudārzu funkcionēšanu.

Epidemiologs norādīja, ka tie būtu līdzīgi kā citu infekcijas slimību izplatības gadījumos un to starpā varētu arī ieviest ierobežojumus uz bērnu skaitu grupās.

Vienlaikus Perevoščikovs apšaubīja veidlapu jeb apliecinājumu nozīmīgumu, norādot, ka būs jāizvērtē cik lietderīgi tie vispār būtu.

Komentāri (0-3/3)

  • Viesis
    04.05.2020 00:03
    Laba skolotāja, savas grupas bērniņus sauc par tiem!!!
  • viesis
    29.04.2020 20:36
    Vari nenāk. Sēdi mājās, bet algu nekļaņčo.
    Ja esi skolotāja, tad pareizi saliec pieturzīmes!!!!!!
  • skolotāja
    29.04.2020 19:46
    Ja analīzes man jānodod,kā skolotājai,tad tās arī jānodod tiem,kas nāks manā grupiņā!!!

Atstājiet komentāru