2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Uz nenoteiktu laiku pārceļ Jēkabpils 350.gadu jubilejai veltītos pasākumus

Uz nenoteiktu laiku pārceļ Jēkabpils 350.gadu jubilejai veltītos pasākumus

Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli, Jēkabpils pilsētas svētki sākotnēji plānotajā laikā – no 25. līdz 27.jūnijam – nenotiks. Tie tiek pārcelti uz pagaidām nenoteiktu laiku, atkarībā no situācijas valstī.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps: “Šogad Jēkabpils pilsētai aprit 350 gadi. Svētki, kurus ar nepacietību gaidījām un vēlējāmies šovasar atzīmēt ar vēl nebijušu vērienu. Bija daudz labu un radošu ideju, ko bijām iecerējuši īstenot.

Diemžēl situācija pasaulē un valstī izsludinātais ārkārtas stāvoklis mums liedz svētkus svinēt plānotajā laikā. Pašlaik vēl ir ļoti daudz neskaidru jautājumu. Un nav iespējams pateikt, kad un kādā formātā pilsētas svētki notiks. Bet tie notiks!

Rūpīgi sekosim līdzi tam, kā attīstīsies notikumu gaita. Tiklīdz situācija valstī būs stabila un droša, pieņemsim lēmumu, kā būt kopā Jēkabpils 350. dibināšanas gadadienai veltītajos svētkos.

Neraugoties uz esošo situāciju, jau tagad varu teikt, ka Jēkabpils un tās iedzīvotāji 350. jubilejas gadā tiks iepriecināti ar daudzām paliekošām vērtībām. Mūsu pilsētas Goda pilsone un rakstniece Anna Skaidrīte Gailīte strādā pie sajūtu grāmatas par Jēkabpili, kas nāks klajā šovasar. Tiek veidota pilsētas 350 gadu jubilejas monēta, kas būs kā simbols mūsu pilsētas vēsturei un attīstībai līdz pat mūsdienām. Šogad pēc rekonstrukcijas atdzims Krustpils pils. Tā viesus sagaidīs ar interaktīvu Jēkabpils pilsētas vēstures ekspozīciju, ar autentiski atjaunotām telpām, ko rotās greznas mēbeles, lustras un vairāki kamīni, kā arī atjaunotu pils dārzu ar strūklaku.  Jēkabpils  2.vidusskolā tiks pabeigta apjomīga renovācija, savukārt brīvo laiku jaunieši varēs izmantot jauniešu aktīvās atpūtas zonā  pie Filozofu ielas, kas tiks papildināta ar skeitparku un trenažieriem. Un mums beidzot pilsētā būs multifunkcionāla sporta halle, taču arī tas nebūt vēl nav viss!

Šis būs Jēkabpils pilsētai nozīmīgs gads. Mums visiem kopā pārvarot šo izaicinājumu pilno laiku, es ticu, ka viss izdosies! Tiksimies svētkos! ”

Atstājiet komentāru