2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpiliešus aicina balsot par labāko ideju pilsētas labiekārtošanai

Jēkabpiliešus aicina balsot par labāko ideju pilsētas labiekārtošanai

Līdz 30.martam iedzīvotāji tika aicināti iesūtīt idejas pilsētas labiekārtošanai. Žūrija, izvērtējot 31 konkursam pieteikto projektu, izvirzījusi trīs idejas iedzīvotāju balsošanai:


1.Disku golfa parka “Lūša ķepa” izveide Mežaparkā.

Disku golfs ir ārpustelpu sporta spēle, kurā spēlētājam īpašs lidojošais disks jāiemet īpašā grozā. Uzdevums, līdzīgi kā tradicionālajā golfā, ir nonākt pie mērķa, šajā gadījumā groza, ar pēc iespējas mazāku metienu skaitu. Disku golfu spēlē īpašos disku golfa laukumos, kur ceļu uz katru grozu sāk no starta laukuma. Nozīme ir ne tikai metiena spēkam un tehnikai, bet arī stratēģijai, pareizi pieņemtam lēmumam šķēršļa apiešanā vai metiena trajektorijas izvēlē. Disku golfa stiprā puse ir pieejamība: to var spēlēt jebkurā vecumā! Disku golfa laukums ar 9 groziem varētu atrasties Mežaparka teritorijā, jo dabā esoši šķēršļi – koki, reljefs, ūdenstilpnes – spēli padara interesantāku, kā arī Mežaparks ir iecienīta atpūtas vieta ģimenēm, jauniešiem un dažādām kompānijām, kas arī būtu disku golfa parka apmeklētāji. Mežaparka teritorijā izveidota piemērota infrastruktūra, kā arī inventāru iespējams glabāt Mežaparka mājiņā. Disku golfa parka izveides aptuvenās izmaksas (ar 9 groziem) sastādītu līdz 10 000 EUR

2.  Jauna akmensdārza ierīkošana uz Daugavas kreisā krasta aizsargdambja uzbēruma Pļaviņu ielā posmā no Svētā Gara vīriešu klostera līdz tiltam.

Daugavas promenāde ir kļuvusi par populāru pastaigu maršrutu. Visos gadalaikos jēkabpiliešus un pilsētas viesus priecē nelielie akmensdārzi un apstādījumi uz Daugavas vaļņa pretī Mūzikas skolai, viesnīcai „Hercogs Jēkabs” un pie Pļaviņu un Viestura ielas krustojuma. Idejas autors ierosina ierīkot vēl vairākus akmensdārzus uz Daugavas aizsargvaļņa vai pat visā vaļņa garumā izveidot garāko akmensdārzu Latvijā, Eiropā vai pasaulē. Tas pilsētu padarītu vēl skaistāku, interesantāku un varētu arī piesaistīt tūristus.

Tika saņemti vairāki ierosinājumi par bērnu aktīvās atpūtas laukuma aprīkojuma idejām, tās žūrija nolēma apkopot vienā ierosinājumā un nodot iedzīvotāju balsojumam.

3. Bērnu aktīvās atpūtas laukuma izveide ar kāpelēšanas iekārtu, trošu ceļu, trenažieriem.

Ideja paredz jaunas un sportiskas laika pavadīšanas iespējas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Objekts, kurš saņems lielāko balsu skaitu tiks realizēts pilsētvidē. Balsojumu var veikt:

Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājaslapas sadaļā "Aptaujas".
Jēkabpils pilsētas pašvaldības “Facebook” profilā.


Balsojums noslēgsies 20.aprīlī.

Ideju konkursa mērķis ir veicināt iedzīvotāju iesaisti un līdzdarbošanos Jēkabpils pilsētvides uzlabošanā. Konkursa ietvaros varēja pieteikt objektus, kuru būvniecība varētu tikt īstenota Jēkabpils pilsētas teritorijā, kuri ir saistīti ar pilsētas labiekārtojuma uzlabošanu un sniedz labumu pēc iespējas plašākai sabiedrībai, piemēram:

atpūtas un sabiedrisko zonu, kā arī kultūrvēsturisku objektu atjaunošana un labiekārtošana;
bērnu rotaļu, sporta un aktīvās atpūtas objektu izveide un pilnveidošana;
jaunu vides objektu izveide;
citas investīcijas publiski pieejamā infrastruktūrā un/vai sabiedriski nozīmīgu problēmu risināšanai.
Jēkabpils pilsētas pašvaldība vēlas pateikties visu ideju autoriem par iniciatīvu un radošām idejām!

Populārākās idejas īstenošanai atvēlētais finansējums ir 10 000 euro. Ideju, kas iegūs  lielāko balsotāju atsaucību, pilsētvidē īstenos Jēkabpils pilsētas pašvaldība.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Komentāri (0-1/1)

  • Dfgh
    09.04.2020 13:18
    Pilsētas mājaslapā nav ne sadaļas ne iespējuju nobalsot, visu mājas lapu krustu šķērsu izlodāju

Atstājiet komentāru