2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī materiālo pabalstu saņems arī pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi

Jēkabpilī materiālo pabalstu saņems arī pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi

1.aprīlī Jēkabpils pilsētas ārkārtas domes sēdē nolēma apstiprināt grozījumus Jēkabpils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr. 31 “Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils pilsētā”. Deputāti vienbalsīgi atbalstīja saistošo noteikumu papildināšanu ar nosacījumu, ka  pabalsts pārtikas preču iegādei tiks piešķirts Jēkabpils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamiem, kuri neapmeklē izglītības iestādi, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Noteiktais pabalsts tiks piešķirts par šī gada aprīli un maiju. Pabalsta apmērs vienam bērnam ir 15,00 eiro mēnesī un to piešķirs par abiem mēnešiem reizē. Pabalsts piešķirams kā dāvanu karte/kupons pārtikas preču iegādei tirdzniecības vietā, ar kuru Jēkabpils pilsētas pašvaldība vai Sociālais dienests  noslēdzis līgumu.

Domes priekšsēdētājs Aivars Kraps uzsver: “Šis materiālais pabalsts būs kaut neliels atbalsts ģimenēm ar bērniem saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju. Pašvaldība jau pagājušajā nedēļā pieņēma lēmumu par materiālu atbalstu noteiktām kategorijām Jēkabpils vispārizglītojošo skolu audzēkņiem un ar šīs dienas lēmumu atbalsta saņēmēju loks tiek paplašināts. Labi saprotu, ka ārkārtas situācija ietekmē katru ģimeni, tāpēc pašvaldība no savas puses dara visu, lai nekavējoties sniegtu palīdzību.”

Apstiprināto grozījumu mērķis ir atbalstīt Jēkabpils iedzīvotāju ģimenes, kurās ir pirmsskolas vecuma bērni un kuri apmeklē Jēkabpils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, līdz ar to tiek noteikts jauns pabalsts pārtikas preču iegādei tiem bērniem, kuri ārkārtas situācijā izglītības iestādi neapmeklē. Plānots, ka pabalstu izmaksu apmērs būs tādā līmenī, kā budžetā ir plānoti līdzekļi ēdināšanas izdevumu segšanai pirmsskolas  izglītības iestādēs. Dāvanu karte/kupons būs jāizpērk līdz 2020. gada 31. maijam. Vēršam uzmanību ka vecākiem būs jāpiesakās materiālā pabalsta-dāvanu karte/kupons saņemšanai.

Plašāka informācija par pieteikšanos materiālajam pabalstam no 2. aprīļa tiks publicēta Jēkabpils Sociālā dienesta mājas lapā www.soc-dienests.jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • XXX
    04.04.2020 19:37
    un ar ko atšķiras bērnu darznieks no skolnieka ka viniem maksa tik 15 eiro vairak nepienakas. tad vainu dadiet visiem vienadi vai ne vienam

Atstājiet komentāru