2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils pašvaldība meklē iespējas atbalstīt uzņēmējus

Jēkabpils pašvaldība meklē iespējas atbalstīt uzņēmējus

Pie Jēkabpils pilsētas pašvaldības pēdējo nedēļu laikā ir vērsušies vairāki uzņēmēji, norādot, ka valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa dēļ, ir ievērojami samazinājusies cilvēku plūsma tirdzniecības vietās, kā arī veikto pirkumu un pasūtījumu skaits, informē Jēkabpils pils;etas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Tas rosināja pašvaldību meklēt risinājumus un izvērtēt pašvaldības rīcībā esošos atbalsta instrumentus.

Ir veiktas pārrunas ar vairāku Jēkabpilī darbojošos tirdzniecības centru pārvaldniekiem un saņemts apstiprinājums telpu nomas maksas pārskatīšanai tiem uzņēmējiem, kas nomā telpas minētajos tirdzniecības centros un kuru juridiskā adrese ir Jēkabpils pilsēta. Pašvaldība plāno izskatīt iespēju sniegt atbalstu līdz nomas maksas samazinājuma apmēram.

Pašvaldība centīsies rast iespēju palīdzēt arī citiem Jēkabpilī reģistrētajiem  komersantiem, kas uzņēmējdarbības veikšanai nomā telpas pilsētas teritorijā un kuriem ir nepieciešama palīdzība.

“Šāds lēmums pieņemts, lai nāktu pretī pilsētas uzņēmējiem, kas pašlaik ļoti cieš no pircēju skaita un ieņēmumu dramatiska samazinājuma. Mūsu uzdevums ir izdarīt maksimāli visu, kas ir mūsu spēkos, lai saglabātu pilsētā esošo uzņēmēju daudzveidību, pakalpojumu klāstu un darba vietas. Protams, domājam arī par citiem risinājumiem, apzinoties, ka pilsētā mazo un vidējo uzņēmēju ir ļoti daudz”, skaidro A.Kraps.

Lai pieteiktos atbalsta saņemšanai, lūdzam sazināties ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību, sūtot ar elektronisko parakstu apliecinātu iesniegumu uz e-pasta adresi pasts@jekabpils.lv, norādot informāciju par juridisko personu,  atbalsta pieprasījuma pamatojumu, un kontaktinformāciju personai, no kuras uzņēmējs nomā telpas, lai pašvaldība var ar to sazināties un vienoties par atbalsta nosacījumiem. 

Ja pilsētas uzņēmējiem ir ierosinājumi, kā pašvaldība varētu tiem palīdzēt pārdzīvot krīzes situāciju, aicinām sazināties ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību elektroniski, rakstot uz pasts@jekabpils.lv.

Tāpat atgādinām, ka Finanšu ministrija ir apkopojusi informāciju par atbalsta instrumentiem uzņēmējiem Covid-19 krīzes laikā.  Iepazīties ar pieejamajiem atbalsta instrumentiem var ŠEIT

Atstājiet komentāru