2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Pabeigti vides objekta “Lūsis” labiekārtošanas darbi (FOTO)

Šonedēļ ir pilnībā pabeigti Neretas ielas rotācijas aplī uzstādītā vides objekta “Lūsis” labiekārtošanas darbi. Noslēdzošajā posmā ir veikta objekta izgaismošana, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Saskaņā ar objekta tehnisko specifikāciju un izmantotajiem materiāliem, objekts savu galējo vizuālo izskatu iegūs pakāpeniski. Vides objekta centrā esošie elementi - egles un lūša silueti - ir izgatavoti no COR-TEN tērauda loksnēm. Šī materiāla īpašības nodrošina to, ka tas laika gaitā pārklājas ar patinas slāni, kas nodrošina tā izturību pret laika apstākļu un vides iedarbību. Materiālam nav nepieciešama krāsošana, kas to padara videi draudzīgu. COR-TEN tērauda patinas pārklājums laika gaitā maina krāsu, kļūstot tumšāks.

“Lūsis” tika uzstādīts būvprojekta “Neretas ielas pārbūve (posmā no Zaļās ielas līdz pilsētas robežai)” ietvaros, kas tiek īstenots saskaņā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras 2018.gada 27.februārī noslēgto vienošanos par projekta Nr.6.1.4.2/17/I/006 ,,Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sasaiste ar TEN-T (Eiropas transporta tīkls) tīklu’’ īstenošanu.

Projekta mērķis ir radīt alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam, nodrošinot Jēkabpils pilsētas transporta infrastruktūras integrāciju TEN-T tīklā, lai novērstu  kvalitatīvas infrastruktūras pārrāvumus, samazinot piesārņojuma un trokšņa līmeni pilsētā un vismaz daļēji atdalot kravas transporta plūsmu no sabiedriskā transporta plūsmas un novirzot no blīvāk apdzīvotām Jēkabpils pilsētas daļām.

Projekta ietvaros plānots veikt ielu posmu pārbūvi šādās Jēkabpils pilsētas tranzīta ielās:

Neretas ielas pārbūve divos posmos (1.posms: no tilta līdz krustojumam ar Ledus ielu, 2.posms: no krustojuma ar Zaļo ielu līdz pilsētas robežai) aptuveni 1149m garumā,
Kļavu ielas satiksmes pārvada pārbūve;
Brīvības ielas pārbūve no krustojuma ar Blaumaņa ielu līdz krustojumam ar Dolomīta ielu aptuveni 1566 m garumā;
Dolomīta ielas pārbūve 1 679 m garumā;
Zīlānu ielas pārbūve (Autoceļa A12 posms) 890 m garumā, posmā no Rīgas ielas līdz Ventas ielai, kā arī posmā no Slimnīcas ielas līdz Ķieģeļu ielai;
Projekts tiks īstenots līdz 2021.gada 26. februārim. Projekta kopējās izmaksas sastāda EUR 8 232 545 EUR, no kuriem 5 031 494 EUR ir paredzētais Kohēzijas Fonda finansējums, 331 810 EUR Kohēzijas Fonda rezerve, 221 978 EUR ir Valsts budžeta dotācija un 1 056 298 EUR ir pašvaldības līdzfinansējums, projekta neattiecināmās izmaksas ir 1 590 965 EUR.

Atstājiet komentāru