2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Šodien Jēkabpilī iedegs galveno pilsētas egli

Šodien Jēkabpilī iedegs galveno pilsētas egli

Piektdien, 6.decembrī plkst. 17.00 Vecpilsētas laukumā uz Ziemassvētku egles iedegšanu aicināti gan lieli, gan mazi pilsētas iedzīvotāji un viesi, jo būs iespējams piedzīvot ne tikai skaistās egles iedegšanu, bet arī baudīt muzikālu uzvedumu “Sīkstuļa Ziemassvētki”, informē Jēkabpils kultūras pārvalde.

Muzikālā uzveduma stāsts norisināsies skopā, mūždien neapmierinātā, Sīkstuļa mājā pašā Ziemassvētku priekšvakarā. Kā allaž viņam blakus ir viņa uzticamais kalps, kurš ik gadu spēlē Ziemassvētku dziesmas, censdamies atmaidzināt Sīkstuļa  akmens sirdi. Viss veltīgi. Taču šoreiz pie Sīkstuļa ierodas divi Ziemassvētku rūķi no pašas Lapzemes – blēņdare rūķīte- Lollīte  un labsirdīgais Rūķis- Rūdis, kuriem ir uzdevums no paša Ziemassvētku vecīša – atkausēt Sīkstuļa sirdi  un palīdzēt viņam  atkal iemīlēt Ziemassvētkus. Vai rūķiem tas izdosies? Vai Ziemasvētki izpaliks Sīkstuļa mājās arī šogad?

Uzvedumā piedalās: Jānis Skanis  – Sīkstulis, Samanta Tīna– Rūķīte Lollīte, Kašers – Rūķis Rūdis, pie taustiņiem – Juliāns vai Haralds Strenclavs, mūzika – Valdis Zilveris/ Niks Matvejevs/ Tautā mīlētas Ziemasvētku dziesmas.

Pasākums bez ieejas maksas.

Reizē ar pilsētas galvenās egles iedegšanu, iemirdzēsies arī  Jēkabpils pilsētas pašvaldības sarūpētie svētku rotājumi visā pilsētā.

Atstājiet komentāru