2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils dzīvnieku patversmē novērsti visi pārkāpumi

Jēkabpils dzīvnieku patversmē novērsti visi pārkāpumi

Jēkabpils domes vadība, tiekoties preses konferencē ar vietējo mediju žurnālistiem sacīja, ka Jēkabpils dzīvnieku patversmē ir novērsti visi Pārtikas veterinārā dienesta iepriekš konstatētie pārkāpumi.

Kā zināms, tika konstatēti deviņi pārkāpumi dažādās jomās. Termiņš neatbilstību novēršanai tika dots – 1.novembris. Jēkabpils mēra vietniece Kristīne Ozola informē, ka ir sakārtota dokumentācija, tāpat arī palielināti suņu voljēri, četru kvadrātmetru vietā vienam sunim tagad ir pieci kvadrātmetri. Savukārt kaķi turpmāk tiks turēti būros, lai nodrošinātu atbilstību noteikumiem par kvadratūru. Kristīne Ozola piebilda, ka patlaban tiek gaidīts Pārtikas veterinārais dienests, lai fiksētu novērstos pārkāpumus dzīvnieku patversmē.

Jau ziņots, ka Jēkabpils dzīvnieku patversmē notika plānveida pārbaude, kuras mērķis bija pārbaudīt, kā patversmē tiek nodrošināta dzīvnieku labturība, kā arī, kā patversme darbībā ievēro citus normatīvos noteiktos pienākumus saistībā ar dzīvnieku uzņemšanu, atsavināšanu, veterinārmedicīniskās aprūpes nodrošināšanu. Pārbaudē tika konstatēti vairāki pārkāpumi, tostarp patversmē netika nodrošināta dzīvnieku turēšanai atbilstoša platība, kā arī konstatēti pārkāpumi saistībā ar dzīvnieku vakcināciju, atsavināšanu un veiktajiem pasākumiem pirms atsavināšanas.

Atstājiet komentāru