2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Mežaparkā atjauno bērnu ziemas kalnu

Šoruden Jēkabpils Mežaparkā tiek īstenotas divas iniciatīvas, kas šovasar notikušajā iedzīvotāju iniciatīvu konkursā guva lielu atsaucību, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ņemot vērā iedzīvotāju izrādīto atbalstu, Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir radusi iespēju oktobrī īstenot arī ideju par bērnu ziemas kalna atjaunošanu. Īstenojot šo iniciatīvu, ir atjaunots pie tiesnešu namiņa esošā ziemas kalna stāvoklis, lai mazākie Mežaparka apmeklētāji ziemas sezonā varētu droši un ērti baudīt ziemas priekus.

Kalnam ir izbūvēti koka pakāpieni ar margām, nolīdzināta kalniņa virsma, izveidojot plašāku platformu, atjaunota stāvkoku siena ap kalniņa augšējo platformu (palisāde). Darbus izpildīja SIA “D.D. Stars”. Atjaunošanas darbu kopējās izmaksas 2417 EUR ar PVN.

Jau ziņots, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldības rīkotajā iedzīvotāju iniciatīvu konkursā, vislielāko balsotāju atsaucību guva ideja par atpūtas iespēju pilnveidošanu Mežaparkā, izveidojot grila vietas. Pašlaik pie Radžu ūdenskrātuves notiek darbs pie šīs idejas īstenošanas.

Kopumā plānots izveidot četras labiekārtotas atpūtas vietas ar galdiem, soliem, grilu, atkritumu urnām.  Šo projektu īsteno SIA “MK dizains” un tā kopējās izmaksas veido 7800 EUR bez PVN.

Saistīta ziņa: Jēkabpils Mežaparkā realizē iedzīvotāju ideju – izveido atpūtas vietas (FOTO)

Atstājiet komentāru