2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilieši aicināti izdomāt saukli SIA “Jēkabpils ūdens”. Uzvarētājam - pārsteiguma balva

Sagaidot SIA “Jēkabpils ūdens” 40 gadu jubileju Jēkabpils Galvenā bibliotēka sadarbībā ar uzņēmumu izsludinājusi radošu konkursu “Izdomā saukli uzņēmumam “Jēkabpils ūdens””. Skanīgākā saukļa autoru gaida pārsteiguma balva no “ Jēkabpils ūdens’’.

Iesūtīt sava saukļa versiju var līdz 15. oktobrim uz e-pastu: abonements@jgb.lv vai personīgi iesniegt Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā ( Rīgas iela 212), norādot vārdu, uzvārdu, kontakttālruni.

Bibliotēkā oktobrī būs skatāma neliela izstāde par uzņēmumu “Jēkabpils ūdens”,  uzņēmuma esošie un bijušie darbinieki, kuru albumos ir fotogrāfijas kas saistītas ar uzņēmumu, aicināti atnest tās uz Jēkabpils Galveno bibliotēku (Rīgas iela 212). Saņemtās fotogrāfijas digitalizēs, un tās varēs aplūkot izstādē bibliotēkā.

Savukārt mēneša izskaņā – 29.oktobrī Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā notiks tikšanās ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūta Ūdens inženierijas tehnoloģijas katedras docentu, Ūdens pētniecības zinātniskās laboratorijas pētnieku Sandi Dejus. 

Uzņēmums SIA “Jēkabpils ūdens’’ dibināts 1979. gada 1. oktobrī, pamatojoties uz Latvijas PSR Komunālās saimniecības ministrijas 11.09.1979. pavēli Nr.331, atdalot to no toreizējā Jēkabpils rajona Komunālā saimniecības uzņēmuma. Jaunizveidotā uzņēmuma nosaukums bija Jēkabpils rajona Ūdensvada - kanalizācijas saimniecības pārvalde. Tās izveidošanas mērķis – ūdensapgādes uzlabošana Jēkabpils rajonā, tai skaitā, Viesītē un Aknīstē. 2003. gadā uzņēmums tiek reorganizēts un ierakstīts Komercreģistrā kā sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Jēkabpils ūdens”. Uzņēmums Jēkabpils pilsētas pašvaldības uzdevumā nodrošina nepārtrauktus, tehniskajiem noteikumiem un standartiem atbilstošus sabiedriskos pakalpojumus ūdensapgādē un kanalizācijā visā Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā.

Jēkabpilī ir viens no tīrākajiem un kvalitatīvākajiem dzeramajiem ūdeņiem Latvijā. Ūdens ir galvenais cilvēka enerģijas avots. Cilvēka veselība atkarīga no mūsu pašu darbības. Nepieciešama vēlēšanās būt veselam un ticība tam, ka tas ir iespējams. Laiks, kurā dzīvojam, prasa īpašu gudrību un zināšanas. Ūdens ir visas planētas dzīvības avots, tā kvalitāte ir vitāli svarīga ikvienai dzīvai būtnei. Latvija var lepoties ar bagātīgiem ūdens resursiem – šeit netrūkst ne virszemes, ne pazemes ūdens, ir gara jūras piekrastes līnija, un nokrišņu daudzums gadā nodrošina pietiekami mitru klimatu. Tomēr ūdens ir "jutīgs" dabas resurss – to ietekmē gan tas, kā mēs ūdeni izmantojam un lietojam, gan tas, kā par to rūpējamies pēc ūdens izmantošanas savām vajadzībām. 

Gita Elksnīte,
Jēkabpils Galvenās bibliotēkas Lasītāju apkalpošanas nodaļas vadītāja

Attēlā: SIA "Jēkabpils ūdens" Jēkabpils pilsētas svētkos 2018
Foto: no arhīva un JGB afiša

Komentāri (0-2/2)

  • Xxs
    10.10.2019 20:47
    Izslāpušiem iepumpēsim, samirkušos atpumpësim. Uraaaaaa
  • xxl
    10.10.2019 13:36
    pumpējam katru dienu 24/7

Atstājiet komentāru