2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Kristīne Ozola: JVĢ audzēkņiem braukšanas teorija tiks nodrošināta, slēgsim līgumu ar citu autoskolu

Kristīne Ozola: JVĢ audzēkņiem braukšanas teorija tiks nodrošināta, slēgsim līgumu ar citu autoskolu

Daugavpilī populāra autoskola ”Impērija”, kas šogad braukšanas teoriju par pašvaldības naudu māca arī Jēkabpils valsts ģimnāzijas audzēkņiem, piesavinājusies Eiropas Savienības projekta naudu un par šo nodarījumu skolai draud licences apturēšana, informē TV3 raidījums “Bez tabu”.

Kā zināms autoskola “Impērija” uzvarēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības iepirkumā, solot zemāko cenu par viena skolēna apmācībām, ieguva tiesības mācīt braukšanas teoriju Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēniem.

Ar Radio1.lv sazinājās daži Jēkabpils valsts ģimnāzijas audzēkņu vecāki, vēstot, ka viņiem ir nepietiekama informācija par to vai notiks solītais autoapmācības teorijas kurss.

“Bija vienošanās, ka autoapmācības teorijas kurss notiek brīvdienās. Pirmās nodarbības notika divas dienas gan sestdien, gan svētdien. Savukārt nākamās tika atceltas un tad mēs no televīzijas sižeta uzzinājām, ka “Impērijai” atņem licenci par krāpšanos ar Eiropas Savienības projekta naudu. Tagad esam neziņā, kas notiks tālāk, jo pagaidām nedz skolēniem, nedz vecākiem plašāka informācija nav sniegta?” jautā kāda audzēkņa tēvs.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieci Kristīni Ozolu.

“Autoapmācības teorijas apgūšana skolēniem noteikti būs, kā solīts. Ja šai autoskolai licence būs apturēta, pašvaldība lems par līguma izbeigšanu. Slēgsim līgumu ar nākamo pretendentu, kas bija pēc cenu aptaujas. Pagājušajā nedēļā par šo jautājumu man jau bija saruna ar Vizuļa kungu. Šobrīd mums nav oficiālas informācijas, ka autoskolai apturēta licence. Informācija jāpārbauda un ja apstiprināsies, ka licence apturēta, uzteiksim līgumu un slēgsim to ar citu uzņēmēju. Satraukumam nav pamata un solītā apmācība notiks,” telefonsarunā sacīja Kristīne Ozola.

Jau ziņots, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība 2019./2020. mācību gadā piedāvā Jēkabpils Valsts ģimnāzijas vidusskolēniem bez maksas apgūt B kategorijas auto apmācības teorijas kursu. Tāpat arī tika vēstīts, ka iecere par auto apmācības teorijas kursa apgūšanu sākotnēji tiks realizēta Jēkabpils Valsts ģimnāzijā. Izvērtējot jauniešu aktivitāti un sasniegtos rezultātus kursa apguvē un B kategorijas vadītāja apliecības iegūšanā, dome diskutēs par iespēju realizēt ieceri par  auto apmācības teorijas kursa apgūšanu arī citās Jēkabpils vidusskolās, ņemot vērā pašvaldības budžeta iespējas.

Atstājiet komentāru