2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī, Filozofu ielā izvietots “guļošais policists”

Satiksmes drošības uzlabošanai Jēkabpilī, Filozofu ielas posmam noteikts dzīvojamās zonas statuss un uzstādīti saliekamie ātrumvaļņi, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kopš šīs vasaras, kad Jēkabpilī tika atvērta pumptrack velotrase Filozofu ielā, šeit būtiski pieaugusi gājēju, velobraucēju un motobraucēju satiksmes intensitāte. Domājot par satiksmes drošības uzlabošanu, kā arī ņemot vērā pašvaldībā saņemto iedzīvotāju vēstules, kurās tika lūgts risināt situāciju, sākotnēji  tika uzstādītas ceļa zīmes 30 km/h maksimālā ātruma ierobežojums. 

“Diemžēl uzstādītās ceļa zīmes 30 km/h maksimālā ātruma ierobežojums daudzkārt tika ignorētas, un motorizēto transportlīdzekļu vadītāji bieži izraisīja bīstamas situācijas. Lai rastu risinājumu satiksmes drošības uzlabošanai, Filozofu ielas posmam noteikts dzīvojamās zonas statuss, uzstādot attiecīgas ceļa zīmes, un uzstādīti saliekamie ātrumvaļņi, lai mehāniski ierobežotu satiksmes dalībnieku ātrumu,” saka Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļas Ceļu būvinženieris Edgars Dobelis.

Jāņem vērā, ka dzīvojamajā zonā gājējiem un velobraucējiem ir priekšroka, bet tie nedrīkst nepamatoti traucēt citus transportlīdzekļus.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru