2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

No 1.septembra skolēni Jēkabpils pilsētas autobusos var braukt bez maksas

No 1.septembra skolēni Jēkabpils pilsētas autobusos var braukt bez maksas


Jēkabpils pilsētas dome ir noteikusi, ka no 1.septembra līdz 31.maijam visu Jēkabpils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu, Krustpils pamatskolas un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņi  Jēkabpils pilsētas maršrutu autobusos varēs braukt bez maksas (koledžas audzēkņi - līdz 24 gadu vecumam, ja dzīves vieta ir deklarēta Jēkabpilī).

Turpmāk ar atlaidi varēs braukt visi Jēkabpilī deklarētie pensijas vecumu sasniegušie iedzīvotāji, par braucienu maksājot 20 centus, (līdzšinējo 24 centu vietā). Atlaides saņemšanai senioriem pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā  (Brīvības ielā 120) jāsaņem „Apliecība sabiedriskā transporta atvieglojumiem Jēkabpils pilsētā”, kura, iekāpjot autobusā, jāuzrāda tā vadītājam.  Braukšanas kartēm savukārt  atlaides tiks piemērotas atkarībā no braucienu skaita. Bez maksas tiks pārvadātas politiski represētās personas, nacionālās pretošanās kustības dalībnieki un apbalvojumu „Jēkabpils Goda pilsonis” saņēmušas personas, uzrādot statusu apliecinošu dokumentu.  (Lēmums 343 „Par braukšanas maksu un atvieglojumu piešķiršanu Jēkabpils pilsētas nozīmes maršruta autobusos” 08.08.2019.).

SIA "Jēkabpils sutobusu parks" par  karšu saņemšanas kārtību un braucienu reģistrēšanu ir saņēmis vairākus jautājumus:

Vai tiešām skolēni ar braukšanas karti bez maksas varēs braukt neierobežotu braucienu skaitu, tai skaitā arī brīvdienās?
Jā, braucienu skaits nav ierobežots, taču brīvdienās un mācību brīvlaikā skolēniem braukšanas biļete būs jāiegādājas par maksu. Iespējams, ka no jaunā gada skolēni bez maksas varēs braukt arī sestdienās un svētdienās.

Vai par "nepīkstināšanu" būs sods tāpat kā par braukšanu bez biļetes?

Jā, par nereģistrētu braucienu tiks piemērota soda nauda. Skolēniem, iekāpjot autobusā, autobusa vadītājam ir jāuzrāda mācību iestādes izdota skolēna apliecība, tad elektroniskā braukšanas karte jāpietuvina kases aparātam un jāsaņem braukšanas biļete. Ja autobusā notiek biļešu kontrole, kontrolierim jāuzrāda gan skolnieka apliecība, gan braukšanas karte, gan braukšanas biļete.

Kā bērni saņems braukšanas kartes? 

Skolēniem braukšanas kartes no 2.septembra tiks izsniegtas skolās. Ja kāds karti nebūs saņēmis, pirmajā septembra nedēļā pilsētas maršrutos varēs braukt bez maksa, autobusa vadītājam uzrādot skolēna apliecību. Elektroniskās braukšanas kartes nozaudēšanas gadījumā to varēs saņemt tikai Jēkabpils autobusu parka administrācijā, samaksājot 3 eiro par kartes izgatavošanu. Uzziņas Autobusu parkā darba laikā pa tālruni 28311631.  

Ir jautājums par braukšanas kartēm pieaugušajiem. Ja cilvēks nopērk karti, bet saslimst vai citu neparedzētu iemeslu dēļ to neizmanto, vai izmanto tikai dažus braucienus, vai tad būs iespēja to izmantot nākamajās 60 dienās?

Ja cilvēks nopirkto un ne reizi neizmantoto karti atgriež iegādes dienā, tiek atmaksāti 90 % no  samaksātās summas.  Ja karte nav izmantota 60 dienu laikā, tiek atgriezti 75 % no tās vērtības. Ja karte ir izmantota kaut vienu reizi, tās iegādes izdevumi netiek kompensēti.

Kā pieaugušie varēs iegādāties kartes, vai tikai autoostā tāpat kā mēnešbiļetes?

Pieaugušie braukšanas kartes varēs nopirkt tikai autoostā. Nozaudēšanas gadījumā tās varēs atjaunot  Autobusu parkā uzrādot iegādes čeku un  papildus samaksājot 3 eiro. Uzziņas Autobusu parkā darba laikā pa tālruni 28311631.  

 Kāpēc kopā ar elektronisko karti vēl vajadzīga biļete? Vai tad kontrole nevar nolasīt, vai karte ir aktivizēta?
Autobusu parka Kontroles dienestam šobrīd nav atbilstošas aparatūras, tādas ierīces izmaksā dārgi.

SIA "Jēkabpils autobusu parks"

Atstājiet komentāru