2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

CFLA neatbalsta ierosinājumu atlikt līdz pavasarim remontdarbus Zīlānu ielā, būvdarbi sāksies pirmdien, 19.augustā

Pirmdien, 19.augustā, kā bija plānots, sāksies būvdarbi Jēkabpilī, Zīlānu ielā posmā no Rīgas līdz Ventas ielai, sākotnēji slēdzot satiksmei ielas posmu no Raiņa līdz Ventas ielai.

Pagājušajā nedēļā tika skatīts jautājums par būvdarbu atlikšanu šajā ielas posmā līdz pavasarim, lai pēc īsa darbu perioda rudenī, iela satiksmei netiktu slēgta uz visu ziemu tehnoloģiskā pārtraukuma laikā. Jēkabpils mērs Aivars Kraps, apmeklējot ielu būvobjektus klātienē, noskaidroja, ka Zīlānu ielas posms no Slimnīcas līdz Ķieģeļu ielai, kurā patlaban notiek intensīvi būvdarbi, satiksmei pilnībā tiks atklāts oktobra beigās.

Jēkabpils mērs pauda bažas, ka no 19. augusta, uzsākot būvdarbus Zīlānu ielas posmā no Rīgas līdz Ventas ielai, laika apstākļu dēļ var neizdoties līdz ziemai paveikt tik daudz, lai brauktuvi uz ziemu atstātu tādā stāvoklī, kas garantē normālu piekļuvi namīpašumiem. Tiekoties ar mēru būvnieki sacīja, ka tādā gadījumā pašvaldībai jālemj par būvniecības termiņa pagarinājumu. Aivars Kraps lūdza Pilsētvides departamenta direktoru Raiti Sirmoviču noskaidrot, kā šis jautājums būtu risināms juridiski un sazināties ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) un noskaidrot, kādas ir iespējas pagarināt līgumu ar SIA “Ošukalns”, darbus pārceļot uz pavasari. Jēkabpils domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Sleže sacīja, ka Izvērtējot situāciju, secināts, ka no juridiskā viedokļa šādas iespējas nav.  Jēkabpils mēra ierosinājumu neatbalsta arī CFLA, kas pārrauga ES fondu līdzfinansēto projektu norisi. 

Jau ziņots, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļa augusta sākumā informēja, ka no pirmdienas, 19.augusta sāksies būvdarbi Zīlānu ielas posmā no Rīgas ielas līdz Ventas ielai un šis Zīlānu ielas posms tiks slēgts satiksmei. Būvdarbu zonas apbraukšana paredzēta pa Kurzemes ielu un Ventas ielu.

Tāpat arī tika vēstīts, ka noteiktas izmaiņas sabiedriskā transporta kustības maršrutos. 3. maršruts tiks novirzīts pa Kurzemes ielu un Ventas ielu, ar pieturvietām pie gājēju satiksmes pārvada. 8. maršruts tiks novirzīts pa Rīgas ielu, Asotes ielu un Daugavpils ielu, ar pieturvietām Rīgas ielā un Asotes ielā.

Radio1.lv interesējās par to kā tiks organizēta ikdiena būvdarbu posmā, uzdodot būvniekam virkni jautājumu uz kuriem ar pašvaldības sabiediskās nodaļas starpniecību saņēmām atbildes.

- Vai arī remontdarbu laikā būs ielas apgaismojums? 

- Apgaismojums tiks nodrošināts iespēju robežās. Kamēr notiks komunikāciju izbūves darbi (augusts – septembris) apgaismojums būs. Sākoties jaunā apgaismojuma izbūves darbiem, būs nepieciešams demontēt esošā apgaismojuma trasi, tad apgaismojuma nebūs.

- Vai būvdarbi uzreiz tiks uzsākti visas ielas platumā un tiks skartas arī ietves?

- Būvprojekta specifika paredz, ka no sākuma jāierok inženiertīklu komunikācijas, kas paredz dziļu tranšeju rakšanu. Tas nozīmē, ka būvdarbi būs ielas platumā. Komunikāciju izbūves laikā ietves saglabāsies, tās tiks demontētas brīdī, kad uzsāksies ceļa segas izbūves darbi.

- Kā un vai tiks nodrošināta  iedzīvotāju piekļuve - iebraukšana/izbraukšana ar auto no savām mājām būvdarbu laikā? 

- Iebraukšana un izbraukšana ar auto no savām mājām tiks nodrošināta visu būvdarbu laiku. Izņemot brīžus, kad atbilstoši būvprojektam būs nepieciešams norakt nobrauktuvi, lai izbūvētu nobrauktuves ceļa segumu atbilstoši projektam.

- Kā tiks organizēta gājēju plūsma? Vai remontdarbu laikā gājējiem, izņemot šajā ielas posmā dzīvojošajiem, būs atļauts pa ielu pārvietoties?

- Augustā un septembra sākumā gājēju kustība pa Zīlānu ielu būs pieļaujama, jo esošās ietves saglabāsies. Tomēr, lai nešķērsotu būvlaukumu un izvairītos no papildus riska, iedzīvotāji aicināti izvēlēties citus maršrutus, piemēram Kurzemes iela – Ventas ielas gaisa pārvads – Slimnīcas iela.
.
- Zīlānu ielu ceļam uz skolu izmanto skolēni, kā tiks organizēta viņu pārvietošanās uz un no skolas? 

- Mācību gadam sākoties, aicina skolniekus izmantot drošāko pārvietošanās ceļu – Kurzemes iela – Ventas ielas gaisa pārvads – Slimnīcas iela.

- Kā no Ķieģeļu ielas mikrorajona uz centru un mājās nokļūs māmiņas ar bērniem ratiņos?

- Māmiņas ar bērniem ratiņos, aicinām izmantot jau iepriekš minēto, drošāko maršrutu - Kurzemes iela – Ventas ielas gaisa pārvads – Slimnīcas iela.

- Kā no septembra kursēs 7. maršruta autobuss, kas galvenokārt pārvadā skolēnus - pa Rīgas vai Ventas ielu?

- 7. maršruta autobuss, tā pat kā 3.maršruta autobuss kursēs pa Ventas ielu.

- Nosauciet kontaktpersonu, kurai var zvanīt, ja rodas jautājumi saistībā ar būvdarbiem?

-SIA “Ošukalns” projektu vadītājs Igors Keziks, tālruņa numurs 20220664.

Komentāri (0-3/3)

  • Janka
    18.08.2019 14:40
    Ošukalns nekā nedara lietas labā. Velk tikai laiku. Sagrābušies visās malās objektus nevar nekur nekā normāli izdarīt.
  • Sveta
    18.08.2019 08:28
    Varbūt jānoorganizē domes vadības un būvnieku paraugdemonstrējums ar preses piedalīšanos, lai parāda cik viegli tikt pāri gaisa pārvadam ar mazuli ratiņos. Gan jau katram ģimenē vai rados ir kāds mazulis ko pārvest pa tā dēvēto gaisa pārvadu, nesot bērnu ar ratiem un veel somu augshaa lejaa pa neertajaam kaapneem. Jautājums vai ziemas mēnešos šo ceļu kāds tīrīs kaisīs? Jau tā šī ir gandrīz vai neiespējamā misija, bet ja būs celjsh ar sniegu ledu, lai dod Dievs ka visi veseli un dziivi paliek...
  • raivis
    17.08.2019 23:35
    Sasmējos par to ka "intensīvi"tiek veikti darbi Zīlānu ielā posmā no Ķieģeļu līdz Slimnīcas ielai.Normāls temps bija tikai sākumā,apmēram 2nedēļas ,pēc tam-dubļi,bedres un cūcība visapkārt,lielāko tiesu nevar saprast vai vispār kāds strādā.Ja pareizi atceros- sākumā bija solīts pabeigt darbus augustā.Acīmredzot Ošukalns netiek galā ar darbiem ,kurus uzņemas,nesaprotu,tad kāpēc Ošukalns vienmēr dabū pasūtījumus pašvaldības konkursos? Būvniek!,vai TU esi kaut reizi pārstiepis ratiņus ar bērnu pāri minētajam gaisa pārvadam?Es darīdams to savos spēka gados,nevaru iedomāties kā nabaga māmiņas to paveiks.
    Krapam ,ja turpinās savas "saimniekošanas paraugdemonstrējumus",jāsāk domāt par atkāpšanos no amata.

Atstājiet komentāru