2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī Latvijas Republikas pilsonības pretendente dod solījumu par uzticību Latvijai

Jēkabpilī Latvijas Republikas pilsonības pretendente dod solījumu par uzticību Latvijai

7.augustā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā Latvijas Republikas pilsonības pretendente Alla Sidorova svinīgā ceremonijā deva solījumu par uzticību Latvijas Republikai.

Pēc svinīgā zvēresta pilsonības pretendenti ar video starpniecību sveica Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Apsveikuma vārdus teica arī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja Jolanta Degle.

A.Kraps pauda gandarījumu par pretendentes uzdrīkstēšanos un aicināja atbildīgi izturēties pret pilsoņa pienākumiem, kā arī novēlēja spēku un enerģiju ceļot mūsu valsts labklājību un izaugsmi. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja uzsvēra, ka svinīga solījuma nodošanas ir brīdis ļoti nozīmīgs ne tikai jaunajai pilsonei, bet visai valstij. Tāpat viņa atgādināja, ka pretendente turpmāk varēs izmantot visas priekšrocības, kuras iegūs kļūstot par Latvijas pilsoni.

Kopš 2013.gada topošajiem pilsoņiem solījums par uzticību Latvijai ir jānodod svinīgā ceremonijā. Ar svinīgo solījuma došanu un parakstīšanu beidzas pretendentu naturalizācijas iesnieguma izskatīšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, pēc tam pretendenti saņems Ministru kabineta izdotu rīkojumu par pilsonības piešķiršanu un varēs noformēt Latvijas pilsoņa personu apliecinošu dokumentu – pasi.

Informāciju apkopojusi un sagatavojusi:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Atstājiet komentāru