2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī nokrāsotas apzīmētās māju fasādes

SIA JK Namu pārvalde speciālisti, gādājot par pilsētas vizuālo tēlu, vairākām daudzdzīvokļu mājām nokrāsojuši to fasādes. Tās bija apzīmētas, tādējādi bojājot apkārtnes kopskatu un raisot nepatīkamas emocijas.

Fasādes nokrāsotas Viestura ielā 14b, 31 un 41, Draudzības alejā 19 un 24, Viesītes ielā 39. Vēl paredzēts krāsot fasādes mājām Draudzības alejā 8, 10 un 15.

Lai apķēpātu sienu, pietiek ar dažām sekundēm, savukārt, lai šos „mākslas darbus” likvidētu, jāvelta rūpīgs un ilgs darbs. Ir izmēģināti dažādi varianti, taču lētākais un vienkāršākais ir aizkrāsošana. Vainīgos, pārsvarā gados jaunos „māksliniekus”, kuru galvenais dzinulis acīmredzot ir adrenalīns, ko rada neatļauta darbība, pie rokas pieķert un saukt pie atbildības ir grūti, jo ēku apķēpāšana parasti notiek diennakts tumšajā laikā, kad ielās un pagalmos nevalda tāda rosība, kā dienā. Un apzīmētāji to lieliski apzinās, tāpēc ar saviem „autogrāfiem” neskopojas.  

Pēc Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieka Rolanda Bērziņa informācijas, gadījumi, kad šādā veidā bojāts īpašums, iecirknī tiek reģistrēti. Sienu apķēpāšana paredz kriminālsodu. Pēc 185.panta par mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. 

Jēkabpilī, tāpat kā daudzviet Latvijā, ēku apzīmēšana ir aktuāla problēma. Tāpēc aicinām ikvienu, kuram rūp savas pilsētas un mājas vizuālais tēls, pamanot sienu apķēpātājus darbībā, vērsties policijā, zvanot 110. 

Tikai kopā mēs varam sakārtot savu vidi!

Atstājiet komentāru