2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils dome likvidē astoņas amata vietas un izveido 5,5 jaunas

Jēkabpils dome likvidē astoņas amata vietas un izveido 5,5 jaunas

Jēkabpils domes sēdē tika pieņemts lēmums  “Par amatu sarakstiem”, kas paredz likvidēt astoņas darba vietas, izveidojot 5,5 jaunas. Šāds lēmums saistīts ar departamenta skaitu samazināšanu pašvaldībā, līdzšinējo piecu vietā, izveidojot trīs.

Jau ziņots, ka Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps iepriekš informēja, ka turpmāk nebūšot atsevišķu nodaļu, izņemot dzimtsarakstu nodaļu un būvvaldi, bet speciālisti darbosies departamentu pakļautībā. Paliks Pilsētvides, Administratīvais un Juridiskais departaments.

Ar  lēmumu "Par amatu sarakstiem" Jēkabpils domē tiek likvidētas septiņas amata vienības – Personāla nodaļas vadītājs, personāla speciālisti (2 amati), Atbalsta departamenta direktors, Finanšu departamenta direktors, Īpašumu apsaimniekošanas nodaļas departamenta direktors, Sabiedrisko attiecību speciālists, un izveidotas jaunas 5,5 amata vienības – civilās aizsardzības inženieris (0,5 slodze), Administratīvā departamenta direktors, personāla inspektori (2 amati), kvalitātes vadītājs, nekustamā īpašuma speciālists. Savukārt iestādē “Jēkabpils izglītības pārvalde’ tiek likvidēta viena amata vienība – projektu vadītājs.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka, tā kā tiek likvidēta Personāla nodaļa, darbu zaudē visi šīs nodaļas darbinieki, ieskaitot nodaļas vadītāju. Taču tiekot izveidotas divas jaunas amata vietas personāla inspektori, tad arī šie trīs darbinieki var piedalīties konkursā uz šīm amata vietām. Savukārt sabiedrisko attiecību nodaļā tiek likvidēta vakance un tas nozīmē, ka jūlija nogalē, atgriežoties no ilgstoša atvaļinājuma Laurai Afanasjevai, darbu zaudē sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lapiņa. Jautāts vai viņai līdzīgi, kā iepriekšējā sasaukumā, kad no šīs nodaļas bija jāaiziet Ievai Gādmanei un Elīnai Serkovai, arī tiks piedāvāts darbs citās pašvaldības struktūrvienībās, kā minētajām darbiniecēm, Aivars Kraps  atbildēja, ka pats par šo jautājumu ar Ievu Lapiņu nav runājis, bet darbinieks, kas to ir darījis, sacījis, ka Ievai Lapiņai neinteresē darba piedāvājums pašvaldības struktūrvienībās. Tā kā medijiem ir visciešākā sadarbība ar pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļu, jautājām Ievai Lapiņai, kādi ir viņas nākotnes plāni, varbūt saņemts kāds jauns darba piedāvājums, ja neinteresē iespēja turpināt darbu pašvaldībā. Ieva Lapiņa atbildēja: “Man netika piedāvāts neviens vakantais amats pašvaldībā vai tās iestādēs. Būtībā tiku nostādīta fakta priekšā par atbrīvošanu. Katrā ziņā varu teikt, ka mani uzskati neatbilst šī brīža vadības uzstādījumiem”.

Ar šo lēmumu tiek izveidota uz nenoteiktu laiku amata vienība – sociālās palīdzības inspektors, kas līdz šim bija uz noteiktu laiku, kā arī, svītrojot vienu amata vienību, izveidota jauna amata vienība Jēkabpils pilsētas bibliotēkā – multimediju dizaina speciālists.

Foto: jekabpils.lv/Jānis Lācis

Komentāri (0-4/4)

  • Viesis
    07.07.2019 21:05
    Nu tad lai strādā savā NVO . Organizē sapulces 5 penčukiem.
  • nu nu
    07.07.2019 18:43
    Viesis:
    Pleiko nekur ilgāk par gadu nevar nostrādāt.
    Agita ļoti labi strādāja NVO. Tādas pieredzes projektos kā Agitai diezvai kādam Jēkabpilī vispār ir. Šis amats jau bija paaugstinājums. Bet NVO uzstājās pret Krapu un tagad Kraps izrēķinās. Nu nesmuki
  • Viesis
    07.07.2019 18:15
    Pleiko nekur ilgāk par gadu nevar nostrādāt.
  • A
    07.07.2019 14:39
    Likvidē projektu vadītāja vietu? Krapam tak projekti prioritāte! Varbūt grib izrēķināties ar Agitu?

Atstājiet komentāru