2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils domes vadība iepazīstas ar multifunkcionālās halles būvniecības gaitu

Jēkabpils mērs Aivars Kraps un domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola ceturtdien iepazinās ar Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecības gaitu.

Būvlaukumā domes un preses pārstāvjus sagaidīja SIA “LC būve” valdes priekšsēdētājs Dainis Dzērvītis, SIA “LC Būve” valdes loceklis Sandis Dzērvītis. Multifunkcionālās halles būvdarbu apskatē piedalījās arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētvides departamenta vadītājs Raits Sirmovičs, kā arī vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Objekta būvuzraugs ir Jānis Rikters.

Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecībā piedalās trīs uzņēmumi jeb būvnieku apvienība, viens no tiem no Lietuvas -  A/S “Panevėžio statybos trestas”, SIA “ARMS group” un SIA “LC Būve”. Šeit strādā pieci apakšuzņēmēji – SIA “Viadukts”, kas uzstāda metāla konstruikcijas, SIA “Hektors” nodrošinot ūdensvada un kanalizācijas, kā arī siltumtrases ierīkošanu. SIA “Sēlijas enerģija”, kas ievelk gāzes vadu, Belam Rīga, kuru pārziņā ir iekšējā un ārējā vājstrāvas enerģija, SIA “Ošukalns”, kas asfaltēs laukumus, klās bruģi. Betonu būvdarbu vajadzībām iegādājas no SIA PMK.

Būvlaukumā dienā strādā ap 35 darbinieki. Esot arī divi viesstrādnieki no Ukrainas, kas strādā vienā no apkašuņēmumiem. 

SIA “LC Būve” valdes loceklis Sandis Dzērvītis stāsta, ka darbi multifunkcionālās halles būvniecībā norit, apsteidzot noteiktos termiņus. Patlaban visaktīvākā darbība noris topošajā ledus hallē, pēc tam ķlersies klāt basketbola halles būvniecībai. Līdz septembrim iecerēts būvi dabūt zem jumta un ierīkot siltumapgādi, lai ziemā pilnā sparā ritētu ēkas iekšdarbi.

Aivars Kraps pēc objekta apskates sacīja, ka ir gandarīts par šeit paveikto un uzslavēja būvnieku darbu.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī notiek vērienīgas multifunkcionālās sporta halles būvniecība. Plānots, ka nākamvasar pilsētas, novada un reģiona sportistiem un iedzīvotājiem būs pieejami divi sporta laukumi ar 1000 sēdvietām, trenažieru zāle, ledus halle. Būvdarbus veic trīs uzņēmumi, no kuriem lielākais ir no Lietuvas. Kopējs sporta halles būvniecības izmaksas pārsniedz 13 miljonus eiro. 

Jaunā Jēkabpils multifunkcionālā sporta halle atradīsies Brīvības ielā, un tā iekļausies kopējā infrastruktūrā ar Jēkabpils stadionu. Pašlaik būvniecībai paredzētajā iežogotajā laukumā notiek aktīva būvniecība. Halles būvniecību plānots pabeigt līdz 2020. gada 8.jūlijam.

Komentāri (0-3/3)

  • Viesis
    07.06.2019 19:42
    A pie mums Bebros maina bojāto bruģi. Paldies jaunajai domes vadībai, kas visu kontrolē.
  • Ačulis
    07.06.2019 08:37
    Interesanti, kāpēc Kraps visur to Ozolu velk līdzi.. Vai otrādāk. Šaubos, vai Ozolas kundzei būvobjektos ir īpaša saprašana par darbiem un nedarbiem, kas tur notiek, tik cik piebilst kādas gudras un vispārinātas frāzes.
  • Dana.
    07.06.2019 08:12
    Ko var visur likt tā Krapa un Ozolas bildes.13 bildēs,pietika ielikt 2 bildes ar Krapu un Ozolu.Svarīgāka ir būve,nevis viņi,tas ir viņu darbs.

Atstājiet komentāru