2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpili apmeklēja Lovičas pilsētas delegācija

28.maijā vizītē Jēkabpilī viesojās Lovičas (Łowiczie) pilsētas delegācija no Polijas. Delegācijas sastāvā bija Lovičas pilsētas vicemērs, kā arī divi izglītības jomas pārstāvji.

Viesi Jēkabpils pilsētas pašvaldībā tikās ar Domes priekšsēdētāju Aivaru Krapu, priekšsēdētāja vietnieci Kristīni Ozolu, kā arī Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītāju Juri Līci un citiem izglītības speciālistiem. Vizītes mērķis bija iepazīties ar Jēkabpils pilsētas Izglītības pārvaldes darbu, kā arī apspriest kopīgās sadarbības iespējas nākotnē. Pašvaldībā viesiem tika parādīta prezentācija par pilsētu, ļaujot gūt priekšstatu par Jēkabpili, kā arī plašāk iepazīstināja un apsprieda jautājumus, kas saistīti ar izglītību. Pēcpusdienā Lovičas pilsētas delegācija viesojās Jēkabpils Agrobiznesa koledžā, kur tika parakstīts sadarbības līgums starp koledžu un Lovičas tehnikumu, kurā tiek realizētas tādas pašas izglītības programmas kā koledžā.

Sadarbības līgums paredz kopīgu skolotāju un audzēkņu pieredzes apmaiņu, sadarbošanos dažādu projektu iesniegšanā un īstenošanā, darba metožu dažādošanu, praktizēšanos, pieaugušo izglītības programmu un apmācību veidošanu, un citas abām izglītības iestādēm nozīmīgas aktivitātes. Vizītes izskaņā delegācija no Polijas apmeklēja arī Jēkabpils Agrobiznesa koledžas struktūrvienību Barkavā.

Informāciju apkopojusi un sagatavojusi:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Foto no Jēkabpils pilsētas pašvaldības un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas arhīva

Atstājiet komentāru