2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils mērs sarunā ar slimnīcas mediķiem uzklausīs viņu viedokli par valdes darbu

Jēkabpils mērs sarunā ar slimnīcas mediķiem uzklausīs viņu viedokli par valdes darbu

Jēkabpils mērs Aivars Kraps otrdien, tiekoties ar vietējo plašsaziņas līdzekļu žurnālistiem, sacīja, ka trešdien viņš tiksies ar SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” darbiniekiem – nodaļu vadītājiem un mediķiem, lai uzklausītu viņu viedokli par slimnīcas un valdes darbu.

Saruna iecerēta bez preses klātbūtnes. Aivars Kraps sacīja, ka viņa vēlme ir uzklausīt mediķus un ļaut viņiem izteikties atklāti par visām problēmām slimnīcas darbā, kuras, iespējams, slimnīcas darbinieki nevēlēsies atklāt preses klātbūtnē. 

Viņš sacīja, ka pirmdien bez iepriekšēja brīdinājuma esot ieradies slimnīcas valdes sēdē. Viņam bijusi iespēja iepazīties ar visiem gada laikā notikušo valdes sēžu protokoliem. Kraps atzīmēja, ka diemžēl nevienā no valdes sēdēm nav skatīts jautājums par slimnīcas zaudējumiem, kā arī par sarežģīto komunikāciju ar kolektīvu. Vismaz par to neliecinājis neviens ieraksts protokolā. Tāpat arī Kraps piebilda, ka saskaņā ar slimnīcas valdes protokoliem, pirmajā valdes sēdē nolemts, ka sēdes notiks katru nedēļu, taču šis lēmums ticis pārkāpts jau valdes darbības pirmajā mēnesī. 

Aivars Kraps sacīja, ka pagājušonedēļ domes vadība izrunājusies ar slimnīcas valdi, trešdien būs saruna ar kolektīvu un tad tikšot pieņemts lēmums par turpmāko sadarbību ar valdi. Jautāts vai tiek pieļauta iespēja par valdes atlaišanu, Kraps atbildēja, ka lēmums kā strādāt tālāk tikšot pieņemts pēc sarunas ar slimnīcas kolektīvu. Taču pirms lēmuma par sadarbību vai neuzticības izteikšanu valdei, ko Jēkabpils mērs solās paziņot 31.maijā, tikšot atcelti divi svarīgi lēmumi. Viens par to, ka slimnīcas valdes locekļiem, atstādinot no amata, pienākas kompensācija trīs mēnešalgu apmērā un otru – par visu trīs valdes locekļu algas palielinājumu, to samazinot. Kraps uzsvēra, ka paaugstināt algas var valde, kura vadot uzņēmumu, strādā ar peļņu nevis ar 800 000 eiro zaudējumu. Kraps sacīja, ka tiekoties ar Jēkabpils slimnīcas valdi, tās priekšsēdētājam Gvido Liepiņam jautājis, kam pieder iniciatīva valdei paaugstināt algas. Gvido Liepiņš sacīja, ka algu paaugstināšanu esot ierosinājis tā brīža kapitāldaļu turētājs Raivis Ragainis. 

Uz žurnālistu jautājumu, kāpēc nenotiek  virzība ar plānoto poliklīnikas un uzņemšanas nodaļas rekonstrukcijas projektu, kam jau vajadzēja būt darbu uzsākšanas stadijā, bet joprojām kavējas  projektēšana.

Kraps skaidroja, ka situācija, kas izveidojusies rada risku zaudēt iespēju projektu īstenot, jo vēl joprojām nav pabeigta projektēšana. Par to aizrādījusi arī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra. Tikmēr slimnīcas valde informējot, ka kavēšanā ir projektētāju nolaidības dēļ. Kaut arī projektētājiem jau piemērotas soda sankcijas, viņi nereaģējot un esot apsvērta iespēja meklēt citu projektētāju, bet tad viss būtu jāsāk no jauna un process vēl vairā ievilktos.  Kraps arī atzina, ka šajā situācijā īsti pārmest slimnīcas valdei nevarot, jo šobrīd situācija ar projektētājiem esot sarežģīta, jo pieprasījuma dēļ tie visi ir pārslogoti un gandrīz visos projektos šī iemesla dēļ notiekot aizkavēšanās, savukārt 10% soda naudu tiekot ierēķināta jau darbu iepirkuma cenā un par sodu projektētāji nemaz neuztraucoties. Taču risinājums projekta tālākai virzībai būšot jāmeklē.

Komentāri (0-3/3)

  • Lauciniece
    30.05.2019 14:25
    Ļaujiet valdei strādāt. Tas ir vienas šusmas , atkal vecie būs pie slimnīcas varas. Tagad vismaz bija jūtami kaadi jauninājumi un uzlabojumi. Darbu sekmīgi ir uzsākuši vairāki jaunie ārsti, bet , ja būs tāda valde ar vecmodīgi "absūbējušiem" un "sapelējušiem" uzskatiem , bez mūsdienīga atbalsta jauninājumiem, jaunām darba metodēm , tad diezvai tie jaunie un perspektīvie šeit paliks. Šobrīd valstī katrs jaunais ārsts ir pilnīgi uz izķeršanu, ir izveidojusies tāda kā vairāksolīšana algas un darba apstākļu nodrošinājuma ziņā. Ko gan tas vecais sirmais vēl grib, nepietiek vai, vietu finanšu ministrijā taču dabūja..Jaliek slimnīcas valdē vecie āži. Un konkursa arī droši vien nebūs...
  • Bebra Kungs
    30.05.2019 00:43
    Paceļot algas mediķiem, protams ka rodas zaudējumi.
    Iepriekšējo valdi atstādināja ar iemeslu, cik šausmu stāsti un nolaidība nav dzirdēta pa gadiem par Jēkabpils slimnīcas ārstiem, kuri sev algas ir saudzējuši ar virstundām kuras reāli atsēž mājās un uz savām privātpraksēm laižoties. Lauzti kauli uzstādīti ka mežģījumi, infekcijas nolaistas līdz pēdējam (Solovjovs johaīdi meistars) u.c. vienkārši sakot tizli gadījumi.
    Medmāsu algu jautājums ir jārisina gan, slikta alga ļoti svarīgam personālam ir bijusi pārāk ilgi.
    Ej sākorto to cūku kūti un nesāc smirdēt pēc kakām. Personāls konkrēts homo-sovecitus liela daļa, slinki un dumi, bet augstās domās par sevi.
    Eh, mīzelnieks pēc veča stabules padejos un varēsim atkaļ muļļāties uz vietas.
  • Latvietis
    29.05.2019 20:05
    Krapa kungs, vai ar Jēkabpils iedzīvotājiem parunāt nevēlaties?

Atstājiet komentāru