2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils domes vadība iepazīstas ar paveikto Pasta ielas rekonstrukcijā

Otrdien, 28.maijā, Jēkabpils pilsētas domes vadība – priekšsēdētājs Aivars Kraps un priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola devās uz Pasta ielu, lai uz vietas objektā iepazītos ar paveikto. Kā zināms objekts ekspluatācijā jānodod novembra nogalē. Kopā ar domes vadību objekta apskatē piedalījās arī Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs, būvdaarbu vadītājs Valerijs Vārgulis un būvuzraugs Juris Birkavs. Uz īsu brīdi iepriekšminētajiem pievienojās arī domes deputāts Leonīds Salcevičs.

Pasta ielas apskate sākās no krustojuma ar Zaļo ielu. Tika apskatīts paveiktais gan Pasta ielā, gan šķērsielās. Pasta ielā lielākais apjoms darbu jau paveikts, savukārt šķērsielās tie turpinās pilnā sparā. Valērijs Vārgulis sacīja, ka pirmā šķērsiela, ko asfaltēs ir Viestura iela, kā prioritātes ir arī Akmeņu un Katoļu ielas. Ielas apskates laikā uzmanību piesaistīja asfalta segums, kas vizuāli izskatījās nelīdzens. Tāpat arī neizpratni raisīja divi apgaismes stabi, kas ielas komunikācijās iemontēti nevis vienā līnijā ar pārējiem, bet gan atstatu no pārējiem virzienā uz brauktuves pusi gandrīz pa vidu veloceliņam, turklāt pie viena no šiem apgaismes stabiem novietots arī sadales skapis. Tas raisīja jautājumus, vai šē stabi un sadales skapis netrauces velobraucējiem un atsevišķos momentus arī atubraucējiem? Valērijs Vārgulis skaidroja, ka stabi izvietoti saskaņā ar projektu. Aivars Kraps sacīja, ka šo jautājumu izskatīs nākamajā tikšanās reizē ar būvniekiem, lūdzot detalizētāku skaidrojumu par to izvietojumu un iespējām tos pārvietot vienā līnijā ar pārējiem. 

Tāpat interesi un jautājumus raisīja platais bruģētais ceļš pie vienas no daudzdzīvokļu mājām, norādot, ka arī citi Pasta ielas iedzīvotāji vēlētos, lai šādu ceļku nobruģē arī uz viņu īpašumiem. Raits Sirmovičs sacīja, ka šai ēkai līdz šim nav bijis piebraucamā ceļa un iedzīvotāji pie mājas varēja piekļūt, izmantojot citu privātīpašumu. Gan ēka, gan zeme uz kuras izveidots plašais bruģētais ceļš pieder pašvaldībai.

Pēc Pasta ielas apskates Aivars Kraps sacīja:”Ar darbu gaitu Pasta ielā izskatās viss kārtībā. Vienīgi man, kā nespeciālistam, rada bažas ielas asfaltseguma kvalitāte. Tās es kliedēšu pirms objekta nodošanas ekspluatācijā, pasūtot asfaltsegas biezuma pārbaudi ar skenēšanas metodi un asfalta kvalitāti, veicot dažus urbumus un iegūto materiālu nosūtot pārbaudei sertificētā laboratorijā.”

Aivars Kraps sacīja, ka atkārtoti Pasta ielu apskatīs pēc mēneša, lai redzētu, kā darbi šķērsielās virzījušies uz priekšu. Jēkabpils mērs nolēmis regulāri apmeklēt pilsētas lielākos būvobjektus, sekojot līdzi būvcniecības gaitai. Nākamnedēļ paredzēts iepazīties ar jau paveikto multifunkcionālās halles būvobjektā.

Savukārt Leonīds Salcevičs sarunā ar Radio1.lv  sacīja, ka ir nesaprotami, kāpēc iepriekšējā domes vadība divu gadu laikā nav spējusi panākt, ka tiek sakārtoti grausti bijušā piena kombināta teritorijā. Notiek Pasta ielas un šķērsielu, kā arī skvēru rekonstrukcija, teritorija būs sakārtota, sakopta, bet šie grausti bojā kopējo ainavu. Šeit ir izveidota viesnīca, bet pie tās nav iespējams piebraukt ar autobusu. Ceru, ka jaunajai domes vadībai izdosies atrisināt šo problēmu un panākt, ka tiek sakārtota degradētā teritorija, piebilda Salcevičs.

Jau ziņots, ka īstenojot Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu, Jēkabpilī tiek rekonstruētas Pasta un Ausekļa ielas. 

Pasta ielas pārbūves projekts paredz darbus arī Zaļās, Jēkaba, Akmeņu, Katoļu un Viestura ielā. Plānots rekonstruēt ielu brauktuves un ietves, lietus ūdens kanalizāciju, ūdensvadu, sadzīves kanalizāciju, siltumtrasi, kā arī ielu apgaismojumu. Projektā paredzēts izbūvēt Jēkaba un Riekstu skvērus, kā arī uzstādīt strūklaku un vides dizaina objektu. Ausekļa ielā plānota braucamās daļas, ietvju un komunikāciju izbūve.

Iepirkumā par tiesībām rekonstruēt Pasta un Ausekļa ielu uzvarēja SIA “Ošukalns”. Minēto ielu rekonstrukcija Jēkabpilī tiek finansēta no ERAF projekta “Jēkabpils Daugavas kreisā krasta degradēto teritoriju atjaunošana un publiskās infrastruktūras uzlabošana uzņēmējdarbības attīstībai” līdzekļiem. Darbu kopējās izmaksas - 3,6 miljoni eiro.

Komentāri (0-2/2)

  • Ainis
    28.05.2019 18:25
    Jā, Salcevičs malacis - it kā no debesīm būtu nokritis domē un pēkšņi graustus ieraudzīja :) Bet nu jācer, ka tagad ir atmodies un ar Krapu visam cītīgi sekos līdz. Lai asfalts pareizā bezumā, lai visi trotuāri glīti un strūklaka - nu sataisiet tač vienreiz vienu jēdzīgu strūklaku Jēkabpilī. Vai ja nevar jēdzīgu, tad tās vietā labāk kārtīgas un drošas šupoles bērniem.
  • Jānis
    28.05.2019 15:46
    ——Savukārt Leonīds Salcevičs sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka ir nesaprotami, kāpēc iepriekšējā domes vadība divu gadu laikā nav spējusi panākt, ka tiek sakārtoti grausti bijušā piena kombināta teritorijā

    Tad man būs jautājums ?- Ko Leonīds Salcevičš ir tik nozimigu izdarijis sava priekšedetaja amata būdams, tas ielas jau pirns 5gadien vajadzeja remontet ! Meklē tik vainigos . Pats būdams priekšedetājs nolaida pilsetu , tagad mekle vainigos!

Atstājiet komentāru