2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Šodien paraksta Nodomu protokolu starp Jēkabpils pilsētas pašvaldību un Ukrainas reģiona pašvaldību –Pirjatinskas pilsētu

Šodien paraksta Nodomu protokolu starp Jēkabpils pilsētas pašvaldību un Ukrainas reģiona pašvaldību –Pirjatinskas pilsētu

23.maijā plkst.13.00 Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps un priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola Jēkabpils pilsētas pašvaldībā tiksies ar aptuveni 30 vadības līmeņa pārstāvjiem, pilsētu mēriem un mēru vietniekiem, kā arī enerģētikas speciālistiem un energo pārvaldniekiem no Ukrainas, Dānijas, Igaunijas, Vācijas, Polijas un Zviedrijas. Tikšanās laikā plānots parakstīt sadarbības un pieredzes apmaiņas Nodomu protokolu starp Jēkabpils pilsētas pašvaldību un Ukrainas reģiona pašvaldību –Pirjatinskas pilsētu no Poltavas reģiona. Pēcpusdienā paredzēts apskatīt arī  Jēkabpils reģionālās slimnīcas saules kolektoru, kas kombinēts ar biomasas katlu, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Vizīte notiek programmas “U-LEAD ar Eiropu” ietvaros, ko finansējusi Eiropas Savienība un atsevišķas tās dalībvalstis: Dānija, Igaunija, Vācija, Polija un Zviedrija. Projekts “Energoefektivitāte pašvaldībās ІІ” atbalsta pašvaldību enerģētikas vadības sistēmas īstenošanu 30 Ukrainas reģionos.

Kā informē Zemgales reģionālās enerģētikas aģentūras (ZREA) pārstāvji, programmas ietvaros notiek starptautiska izpētes vizīte Latvijā, tajā skaitā apmeklējot arī Jēkabpili, lai apgūtu paraug praksi enerģijas apsaimniekošanā un energoefektivitātē. 2014.gada decentralizācijas reformas rezultātā Ukrainā tika izveidoti esošie pašvaldību reģioni, un tie ļoti vēlas apgūt labāko Eiropas pieredzi, praksi, pieejas, lai tās īstenotu savās kopienās un nodrošinātu tās ilgtspējīgu attīstību. Tādēļ iepriekš minētās programmas ietvaros tiek organizēta starptautiska izpētes vizīte Latvijā no 20. līdz 24.maijam 15 pašvaldībās, lai apgūtu paraugpraksi enerģijas apsaimniekošanā un energoefektivitātē.

Pirjatinskas pašvaldība apvieno 10 kopienas ar kopējo iedzīvotāju skaitu 16,9 tūkstoši iedzīvotāju un aptver teritoriju 97,6 km2 platībā. Reģiona centra pašvaldība ir Pirjatinskas pilsēta, kas ir viena no senākajām ukraiņu pilsētām.

Atstājiet komentāru